Yaşadıkları kaygıyı sözlü olarak Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı ve Yyardımcılarına ileten personellere Başkanların dalga geçer gibi cevap verdiği ileri sürüldü.

Konuyla ilgili Lale Akasoy yazısı şu şekilde:

Sözlü olarak Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı ve yardımcılarıyla konuyu paylaşmışlar ama...

Nerede o başkan ve yardımcılarındaki hassasiyet ve duyarlılık!

Dalga geçer gibi başkanları (Adını bile telafuz etmekten imtina ediyorum) “Ölürsek hep beraber ölürüz...” derken bazı başkan yardımcıları da “Bina taşınmaz ki içindekiler taşınır...” şeklinde güya espri yapmışlar...

Ne komik di mi!

“İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. İl Sağlık Müdürü Fevzi beye konuyu taşımak istiyoruz ama çekiniyoruz...” ifadelerine yer veren halk sağlığı çalışanları bakın tedirginliklerini nasıl dile getirdiler:

***

“Binamızın depreme dayanıklı olmadığını yöneticilerimiz de biliyor ancak çözüm üretmiyorlar. En son felaketten sonra konuyu Halk Sağlığı Başkanı ve yardımcıları ile görüştük. Kullandıkları ifadeler çok üzücü idi. Yaşanan hiçbir felaketten ders çıkartmıyoruz ne yazık ki. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı... Bazı arkadaşlar yetkili sendika ve diğer sendika başkanlarıyla görüştü. Onların cevapları ‘Başkanla konuştuk!’ oldu. Hepsi bu! Birçok kez sarsıntıyı hissederek aşağıya koştuğumuz günler var... ‘Bina depreme dayanıklı mı?’ diye baktıralım dedik ama öyle bir hakkımız yok ne yazık ki...”

***

Öte yandan Halk Sağlığı çalışanları gönderdikleri yazıda İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’a seslenerek “Sayın Müdürümüz karşımızdaki bina dayanıklı değil’ diye yıkılalı çok oldu. İnşaat bile başladı. Biz hala kullanılamaz denilen binada çalışıyoruz. Çok korkuyoruz! Sizden ricamız bu konuyla ilgilenmeniz, kaygılarımızı gidermeniz ve bizlere elinizi uzatmanız. Halk Sağlı Hizmetleri çiftliğe dönmüş durumda! Aslında söylenecek çok şey var da...” ifadelerini kullandılar.

***

Elçiye zeval olmaz biz duyurmuş olalım...

Takdir, tasarruf ve...

Vebal İl Sağlık Müdürlüğü’nde...

Editör: Haber Merkezi