Emekli hemşire, internet üzerinde gördüğü ilan üzerinden Mirkelam G. olarak tanıtan bir kişiye başvurdu. İşe giriş işlemleri için kimlik, ehliyet ve kredi kartı bilgilerini paylaşan F.K., mobil bankacılık aracılığıyla hesabındaki 350 bin liranın başka bir hesaba transfer edildiğini fark etti. Dolandırıldığını anlayan F.K., durumu savcılığa taşıdı.

F.K., ilandaki numarayı arayarak işle ilgili detayları öğrendiğini belirterek,

"Mirkelam G. kendisini koordinatör olarak tanıttı. Araba temin edileceği, avans ödeneceği söylendi. Daha sonra kredi kartı, nüfus cüzdanı ve ehliyetimin fotoğrafını çekip göndermemi istedi. Ben de bu bilgileri ilettim. Ancak sonra hesabımdaki paranın başka bir hesaba gönderildiğini gördüm. Banka ile görüştüm, ancak iş işten geçmişti. Suç duyurusunda bulundum; fakat avukatım olmadığı için yardım bekliyorum. Emekli olduğum için ekonomik sıkıntı içindeyim. Yetkililerden destek istiyorum. Dolandırıldım, elimde hiçbir para kalmadı"

şeklinde konuştu.

F.K.'nın yaşadığı bu olay, dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Yetkililer, benzer durumlarla karşılaşan vatandaşların hemen suç duyurusunda bulunmalarını ve güvenlik tedbirlerini artırmalarını öneriyor.