Orta Doğu’da artan gerilim ve İsrail’in katliamı ana gündem maddesi olması beklenirken memurların beklediği 3600 ek gösterge ve Cumhurbaşkanı’nın Irak’a yapacağı ziyaretin toplantıda ele alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık 1,5 aylık bir aranın ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yoğun bir gündemle bir araya gelecek. Toplantının odak noktası, İran ile İsrail arasındaki gerilim olacak. Orta Doğu'da yükselen tansiyonun düşürülmesi için Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi trafiği incelenecek.

Başka bir önemli konu ise sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları olacak. Özellikle Irak'ın kuzeyindeki terörle mücadele operasyonlarının yaz döneminde genişletilmesi planlanıyor. Bu çerçevede stratejik değerlendirmeler yapılacak.

Ak Parti, ‘Partili Cumhurbaşkanını’ Tartışmaya Açabilir Ak Parti, ‘Partili Cumhurbaşkanını’ Tartışmaya Açabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek hafta 22 Nisan'da Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek olması, toplantının gündem maddelerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu önemli ziyaret öncesinde Türkiye'nin hazırlıkları da Kabine toplantısında masaya yatırılacak.

Kabine toplantısında ayrıca ekonomi de ele alınacak. Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programının son durumu değerlendirilecek. Programın temel hedefi olan enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye yönelik ek tedbirler tartışılacak.