Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamaları, memurlar için gelecek yıl beklenen maaş artışının enflasyona bağlı olarak daha yüksek olacağına işaret etti.

O FARK MEMURA VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şunları belirtti: "Biz bir oran veriyoruz. Memura yüzde 15 dediniz. Yıl ortasında yüzde 15'in üstünde bir enflasyon gerçekleşirse, aradaki farkı veriyoruz. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmiyoruz ve ezdirmeyeceğiz. Yıl ortasında enflasyon oranı neyse, o fark memurlara verilecek. Bu yılın enflasyon farkı için seyyanen bir artış yapıyoruz. Bu nedenle gelecek yılki artışın daha yüksek olacağını söyleyebilirim, yeni enflasyon tahminlerimize göre."

MEMURA ÖNEMLİ BİR MAAŞ ARTIŞI ÖNGÖRÜYORUZ

Enflasyon tahminlerine göre memurlara yapılacak olan önemli bir maaş artışı öngören Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bu artışın otomatik olarak memur emeklilerine de yansıyacağını belirtti. Ayrıca işçi emeklileri ve asgari ücretlilerle ilgili dengeleyici çalışmaların planlandığını ifade etti.

Cevdet Yılmaz, asgari emekli aylığı ile asgari ücreti karşılaştırarak, "Geçen yıl yüzde 64'tü, bu yıl yüzde 66'ya yükseldi. Asgari ücrete bu yıl ciddi bir artış yaptık. Asgari emekli aylığına yüzde 114'lük bir artış gerçekleştirdik. Ancak sosyal koşullar ve beklentiler göz önüne alındığında, bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmanın yıl sonuna kadar tamamlanmasını umuyoruz. İnşallah 2023 ve sonrasında daha iyi bir döneme gireceğiz." dedi.