Yılmaz, emeklilik yaşıyla ilgili herhangi bir değişiklik planlarının olmadığını belirterek, "Mevcut sistemdeki emeklilik yaşları devam edecek." dedi. Yılmaz’ın açıklaması sonrası emeklilik yaşıyla ilgili bir değişiklik düşünülmediğini resmi ağızdan deklare edilmiş oldu.

KURDA HAREKET BEKLEMİYORUZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, seçim sonrasında kurdaki önemli bir hareketlilik yaşandığını belirtti ve yakın gelecekte böyle bir hareketlilik beklenmediğini ifade etti. Ayrıca, emeklilik yaşının yükseltilmesiyle ilgili herhangi bir çalışma yapmadıklarını vurguladı.

SURİYELİ VATANDAŞ KONUSUNA DEĞİNDİ!

Yılmaz'ın açıklamalarına göre, Türkiye'de şu anda 4.7 milyon yabancı uyruklu bulunuyor, bunların 3.6 milyonu ise Suriyeli vatandaşlar. Uzun vadeli perspektiflerin geleceğe yönelik rehberler olduğunu ve küresel eğilimleri dikkate alarak hazırlandığını belirten Yılmaz, bu dokümanların makro hedefler içerdiğini söyledi. Ayrıca, yapılan model çalışmalarının temel varsayımının hızlı bir büyümenin zamanla yavaşladığı şeklinde olduğunu açıkladı.

MİLLETVEKİLLERİNİN SORULARINI YANITLADI!

Yılmaz, milletvekillerinin sorularını da yanıtlarken, 12. Kalkınma Planı, Orta Vadeli Program ve 2024 merkezi yönetim bütçesi çalışmalarının birbirinden bağımsız yürütülmediğini ve Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın üçünde de rol aldığını belirtti.

SERBEST KUR REJİMİ GEÇERLİ!

Kurda belirli bir hedef veya tahmin olmadığını ve serbest kur rejiminin geçerli olduğunu vurgulayan Yılmaz, son dönemde kurda önemli bir düzeltme yapmış olsalar da gelecekte benzer bir hareketlilik beklemediklerini dile getirdi. Günlük gelişmelere ve arz-talep koşullarına bağlı olarak kurdaki dalgalanmaların olabileceğini ancak son dönem tecrübeleri ve teknik değerlendirmeleri temel alarak benzer bir hareketlilik öngörmediklerini ifade etti.