Erdoğan, "Görüyorsunuz enflasyon her ay biraz daha düşüyor. Yüzde 64'ten önce yüzde 50'ye, ardından geçtiğimiz ay itibarıyla yüzde 43'e indi. İnşallah her ay bu şekilde azala azala devam edecek. Bütün yaptığımız iyileştirmelerle birlikte refah kaybını telafi ediyoruz. İnşallah temmuz ayında hem enflasyon farkını hem de refah payını dikkate alan yeni artışlarla çalışanlarımız ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için seçim mitingi düzenlendiği Giresun Valiliği yanındaki alanda halka hitap etti.

Erdoğan, seçim atmosferini hissettiren mitingde konuşmasına Cengiz Kurtoğlu'nun 'Duyanlara Duymayanlara' şarkısının sözleri düzenlenmiş yeni haline sahnede eşlik ederek halkın coşkusuna ortak oldu.

'14 Mayıs'ta Giresun sandıkları gümbür gümbür patlatacak ben buna inanıyorum diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Giresun, dün Pontus çetelerine bu vatan topraklarını dar etmişti. İnanıyorum ki Giresun bugün de Kandil'in şakşakçılarına, FETÖ'nün haşhaşilerine vatan topraklarını dar edecek. Sizler ne soğana ne patatese eyvallah liderinizi kurban etmezsiniz. Giresun, dün Yıldırım'ın, Fatih'in, Yavuz'un emanetini yere düşürmemiştir. İnanıyorum Giresun bugün de şehitlerimizin, gazilerimizin, kahramanlarımızın emanetlerine sıkı sıkıya sahip çıkacak. İnanıyorum ki Giresun bugün de yeni mandacıları hüsrana uğratarak, emperyalistlerin heveslerini kursaklarında bırakacaktır. Giresun bizimle olduğu müddetçe Allah'ın izniyle her engeli aşarız, her derdi çözeriz. Bunun için 14 Mayıs çok önemli. 14 Mayıs'ta sadece sizin oy kullanmanız yeterli değil, bununla birlikte en az komşunuzu, eşinizi, dostunuzu sandığa götürerek, bize ve Cumhur İttifakı'na oy vermesini sağlamanız lazım. Aksi takdirde bizim Irak ve Suriye'de tepelerine bindiğimiz, nefes alamaz hale getirdiğimiz teröristler var ya, işte onlar gelir yeniden bu ülkenin başına musallat olur. Sadece ülkemizi değil, milletimizin inancına, değerlerine saldıran FETÖ'cü hainler var ya işte onlar gelir, yeniden çocuklarınızı ellerinizden alır.

'ALLAH BUNLARA FIRSAT VERMESİN'

Erdoğan, 'Ekonomide büyük mücadeleler ve fedakarlıklar sonucunda kurduğumuz yerli ve milli modeli yıkıp, ülkemizi tekrar tefecilerin at koşturduğu bir yer haline getirirler. İngiltere'den Londra'da tefeciler bunlara 300 milyar dolar verecekmiş. İnanıyor musunuz Böyle bir şey olabilir mi Şimdi Giresun'a gelmiş. Bu kadar da böyle utanmazlık olmaz. Fındığa 4 dolar zam verecekmiş. Bugüne kadar neredeydiniz. Bugüne kadar niye vermediniz. Çayı görse anlamaz, fındığı görse tanımaz. Ama bol bol yalanı söyler. Bu konuda üzerine yok. Allah bunlara fırsat vermesin. İnşallah 14 Mayıs'ta sizlerde bunlara fırsat vermeyeceksinizö dedi.

'BÜTÜN PAHALILIKLARI YİNE BİZ AŞARIZ'

Ülkede yaşanan pahalıkları yine kendilerinin aşacağını söyleyen Erdoğan,

Yaptıklarımızı anlatmaya saatler yetmez ama eksiklerimiz de önümüzdeki dönemde aşılacaktır. Çarşıda, pazarda yaşanan bütün pahalılıkları yine biz aşarız. Görüyorsunuz, enflasyon her ay biraz daha düşüyor. Yüzde 64'ten önce yüzde 50'ye ardından geçtiğimiz ay itibarıyla yüzde 43'e indi. İnşallah her ay bu şekilde azala azala devam edecek. Bütün yaptığımız iyileştirmelerle birlikte refah kaybını telafi ediyoruz. İnşallah temmuz ayında hem enflasyon farkını hem de refah payını dikkate alan yeni artışlarla çalışanlarımız ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız.

ifadelerini kullandı.