Cumhurbaşkanı, Türkiye genelinde 42.500 sağlık personeli alımına dikkat çektiği paylaşımında sağlık ordusunun güçlendirildiğini vurguladı.

12 başlıkta sağlık çalışanlarına yönelik yapılan düzenlemeleri paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sabit ek ödemelerin artık merkezi yönetim bütçesinden karşılandığını ifade etti.

Yapılan paylaşımda;

 # Sağlık personeline sabit ödeme yanında taban ödemede tanımlandığı,

 # Teşvik ek ödemesi mahsuplaşma olmadan ayrıca ödenmeye başlandığı,

 # Sağlıkta şiddeti önlemeye matuf yasal düzenlemelerin hayata geçirildiği,

 # Kasten yaralama suçları, tutuklanmaya ilişkin katalog suçlar arasına alındığı,

 # Hastanelerde görev yapan son sınıf öğrencilerine asgari ücret seviyesinde ödeme yapıldığı,

 # Ek gösterge düzenlemesiyle sağlık personeline 600 puanlık artış sağlandığı,

 # Soruşturma ve Malpraktis davalarından doğan tazminatın rücu edilmesi uygulamasının kaldırıldığı,

 # Uzmanlık öğrencilerinin nöbet sayıları ve nöbet ertesi izinleriyle ilgili çalışma şartlarının iyileştirildiği,

 # Kamudan emekli olan doktorların emekli aylıklarındaki ek ödemenin artırıldığı,

 # Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarının destek ve teşvik ek ödemesi almasının temin edildiği,

 # Sözleşmeli statüde çalışan personele kadro verildiği

maddeler halinde paylaşıldı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan iftar programında sağlık çalışanlarına yönelik yaptığı konuşmada ise şunları kaydetti:

Tüm sağlık çalışanlarımıza, ülkemize ve aziz milletimize sundukları hizmetler dolayısıyla teşekkür ediyorum. Son yıllarda milletimizin mücadele azmi ile ülkemizin direnme kapasitesini test eden pek çok sınamadan geçtik. Milyonlarca insanın hayatına mal olan korona virüs salgınından dünya ile birlikte biz de olumsuz etkilendik. Sağlık ordumuzun cansiperane gayretleri ev vakitlice aldığımız tedbirler sayesinde salgın döneminde hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmadık”

3 ay gibi bir sürede İstanbul Murat Dilmener Hastanesi’ni ev Pakize Öz Hastanesi’ni Avrupa ve Asya yakalarında olmak üzere gerçekleştirdik. Burada her türlü donanım var. Ameliyathaneler var, bu şekilde halkımızın hizmetine sunduk. Hemen yanı başımızda akan kanın durması için çalışmalarımızı Rusya- Ukrayna arasında sürdürüyoruz. Tam önümüzü görmeye, kendimizi toparlama başlamışken bu sefer 6 Şubat sabahı tarihimizin en kara günlerinden birisini yaşadık”

Şu anda aramızda o can kayıplarını yaşayan kardeşlerimiz var, doktor arkadaşlarımız var, hemşirelerimiz var. Bütün bunlara rağmen onlar durmadan, usanmadan yine bu mücadeleyi devam ettirdiler, devam ettiriyorlar ve eşi ölmüş, çocukları ölmüş bu halde olmalarına rağmen onlar işte tababet yemininin gereğini yapmak suretiyle yola yine devam ediyorlar.

Hayatını kaybeden 50 bin üzerindeki kardeşimiz içinde 505 sağlık personelimiz bulunuyor. Rabbimden hepsine rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum. İftar soframızda asrın felaketine bizzat şahitlik etmiş, bu kardeşlerime Rabbimden sabırlar diliyorum. Yaşadığımız afetin yol açtığı yıkımın büyüklüğünü onlar da çok iyi biliyor. Depremzedelerimizle birlikte orada görevli kamu personelimiz de devletimizin gösterdiği olağanüstü çabanın farkındadır” söylemlerinde bulundu.

“Sağlık ordumuz bu süreçte yine en ön safta yer aldı”

Türkiye’nin asrın felaketiyle mücadelede son derece başarılı bir sınavdan geçtiğine vurgu yapan Erdoğan şunları kaydetti:

Bunu sadece biz söylemiyoruz, ülkemize destek ziyareti yapan yabancı misafirlerimiz de bu gerçeği ikrar ediyor. Arama kurtarmadan yaralılarımızın tedavisine, barınmadan gıda ve yiyecek teminine kadar tüm mağdurlarımızın yanında olduk, olacağız. Sağlık ordumuz bu süreçte yine en ön safta yer aldı. Deprem anından itibaren 212 UMKE, 112 acil sağlık aracımız 14 hava ambulansımız, bin 426 ambulansımız yanında 16 bine yakın UMKE ve 112 acil sağlık personelimiz de insanlarımızın yanındaydı. Yıkıntıların altından çıkartılan yaralılarımızdan 2 bin 580’i hava yolu 49 bine yakınını karayoluyla 327’sini deniz yoluyla diğer şehirlerle sevk ettik.

Halen 7 bin 731 depremzedemiz yatarak bin 8 kardeşimiz de yoğun bakımda tedavi görüyor. Kendilerine acil şifalar diliyorum. Şehir hastanelerimizin faydalarını deprem sürecinde bir kez daha gördük. Salgın günlerinde büyük bir ihtiyacı karşılayan şehir hastanelerimiz depremde yaralanan kardeşlerimizin tedavisinde de kritik rol oynadılar. Toplamda 30 bin 197 yataklı 21 şehir hastanemiz şu an vatandaşlarımıza en üst standartlarda sağlık hizmeti veriyor. Kimi çevrelerin mesnetsiz saldırılarına rağmen bu devasa sağlık yatırımlarını ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz.”

Editör: Güler Sağlam