Birçok basın yayın organına düşen kulis bilgisine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memurlara yapılacak seyyanen zam müjdesini 1 Mayıs 2023 Memur Sen Kongresinde verebileceği iddia edildi.

Memurun gözü kulağı ek zam açıklamasında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, memurlara önc yüzde 25 sonra yüzde 30 oranında revize ettiği zam açıklamasının ardından, memur kesimi hayal kırıklığına uğramıştı. Bu yıl başında asgari ücrete yapılan yüzde 55'lik zamla birlikte, memurlar da benzer bir zam beklentisi içindeydi. Ancak artan hayat pahalılığına rağmen maaşlardaki artış oranı, alım gücü kaybına neden oldu. Şimdi, milyonlarca memurun gözü, seçim yapılacak zam açıklamasında. Cumhurbaşkanlığı'nın alacağı zam kararının özellikle seçimlerden önce açıklanması durumunda sandığa Ak Parti lehine olumlu yansıyacağı görüşü hakim.

Seyyanen zam müjdesi gelebilir..

Memur ve emekliler arasında seçim öncesi ek bir zam beklentisi vardı, ancak son yaşanan felaket sonrasında sadece en düşük emekli maaşına bir iyileştirme yapıldı. Memurlar ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaadi şeklinde değil, maaşlara yansıyacak şeklinde vermesini bekliyorlar. TBMM'nin kapalı olması nedeniyle ek zam veya seyyanen zam için kanuni bir düzenleme yapılması gerekiyor. Ek zam ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, seyyanen bir zam müjdesinin gelebileceği konuşuluyor.

Kamu işçilerine %40 zam teklifi

Diğer taraftan kamu işçileri, 15 bin lira taban ücret ve %60’lık zam talebiyle oturduğu toplu sözleşme masasında pazarlığı sürdürüyor. Hükümetin taban ücretin 12.000 TL ve 6 aylık zam teklifi olarakta %40 önerdiği sendikalar tarafından bugün açıklandı. Hükümetin getirdiği tekliflerin kabul görmesi durumunda işçilerin net maaşının 14.000 lirayı geçebileceğini söylüyor. Zam görüşmeleri hala devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Memur Sen Kongresinde müjde verecek iddiası

Memur Sen'in 1 Mayıs'ta düzenleyeceği kongre kulis bilgilerinin ardından memurlar arasında heyecan yaratıyor. Kongreye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da davet edildiği duyumları kulislere yansıdı. Cumhurbaşkanı’nın Memur Sen Kongresinde memurlara yapılacak müjdeyi açıklaması bekleniyor. Peki, Cumhurbaşkanı'nın kongreye katılımı gerçekleşecek mi? Memurların beklediği müjde ne olacak? tüm bu soruların cevabı ve ek zam ile ilgili son dakika haberlerini saglikpersonelihaber.net üzerinden takip edebilirsiniz.