Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük İstanbul Mitingi'nde yaptığı konuşmada kamu işçileri, memurlar ve memur emeklilerinin maaşlarına yönelik önemli bir açıklama yaptı.

Erdoğan, en düşük emekli maaşlarını 66 liradan 7 bin 500 liraya yükselttiklerini söyledi. Ayrıca, seçimlerden sonra 7 bin 500 lira üzerindeki emekli maaşları için bir düzenleme yapılacağının da müjdesini verdi.

Asgari ücrete zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada asgari ücretle ilgili önemli bir müjdeyi duyurdu. Erdoğan, asgari ücreti dolar bazında bile 3,5 kat artırarak 8 bin 500 liranın üzerine çıkardıklarını belirtti. Ayrıca, bu rakamın tekrar gözden geçirileceğini de sözlerine ekledi.

Erdoğan, yaptığı açıklamada asgari ücretin tekrar gözden geçirilmesinin gerekliliğini vurgulayarak, Türkiye'deki çalışanların yaşam standartlarının yükseltilmesi konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salı günü kamu işçilerine yüzde 45 oranında bir zam açıklaması bekleniyor. En düşük işçi maaşının ise 12500 lira civarı olması bekleniyor. Lakin konu sır gibi tutuluyor. Uzmanlar hükümet ile sendikaların yaptığı görüşmeler sonucunda böyle bir neticenin çıkabileceğini ifade ediyor.

Memurları da ilgilendiriyor..

Kamu işçilerine verilecek zam oranları aynı zamanda memurları da ilgilendiriyor. Memurların 7. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde de kamu işçilerine benzer oranda zamları aldıklarını, kamu işçilerine verilecek orana yakın bir oranın memurlara da verilebileceği konuşuluyor.

"Kamu işçilerine salı günü açıklayacağız"

Cumhurbaşkanı, “Memurlarımızın maaşında temmuzda enflasyon farkıyla kalmayacak, refah payını da artıracağız” müjdesini veridkten sonra “Kamu işçileri için de zam oranını salı günü açıklayacağız.” İfadelerini kullandı.