Emekli vatandaşlar, maaş zammı sonrasında bu ek ödemeden yararlanabilecek. SSK, BAĞ-KUR, memur ve EYT emeklileri, 9.100 TL'lik ek ödemeden başvuru şartlarına uygun olarak faydalanabilecek. Devlet tarafından yapılan bu destek ödemesi, emeklilerin hayatlarını kolaylaştırmaya ve maddi anlamda rahatlamalarına yardımcı olacak.

Milyonlarca emekli, Cumhurbaşkanı tarafından yapılan bu kararı bekliyordu ve sonunda istedikleri müjdeli haber geldi. Emeklilere yönelik yapılan bu destek ödemesiyle birlikte, toplumun değerli bireyleri olan emeklilere olan vefa gösterilmiş olacak.

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ ÖDEME BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine emeklilere öteleme fırsatları başladı. SSK Bağ Kurumu memur emeklisine EYT emeklisi vatandaşların maaşlarına Geçtiğimiz günlerde yapılan %25'lik zam sonrası yeni bir ödeme fırsatı daha var. Emeklilere maaş aralığına göre bankalar tarafından nakit promosyon fırsatı sunulacak. Bugün yapılan duyuruya göre tüm emekliler için ödeme hesapları aktarılacak. Başvuru şartı ile verilecek olan ödemenin miktarı ise 9.100 TL olarak açıklandı.

HAFTA SONU BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Emekliye sunulan ek ödeme kapsamında başvurular hafta sonunda da devam ediyor. SSK bağ Kur memur emeklisi olan tüm vatandaşlar başvuru işlemlerini e-devlet'ten ya da bankaların şubelerine giderek yapabiliyor. Seçtiğiniz bankaya maaşınızı taşıyıp 3 yıllık taahhüt sözlüğü vermeniz halinde ek ödemede anında hesapları aktarılıyor. üst üst Nafiz tüm emeklilere sağlanacak olan ek ödeme geri ödemesiz veriliyor. Yani karşılıksız ve geri ödemesiz destek almak artık mümkün.

ÖDEMELER IBAN ÜZERİNDEN YAPILIYOR

Emekli promosyon ücretleri seçtiğiniz bankalar tarafından hesaplara geçiyor. T.C kimlik no ile bankalara başvuru yapmanız durumunda ödeme onayı hemen çıkıyor. Hemen ardından da IBAN aracılığı ile banka hesabınıza ödemenize aktarılıyor. Şu anda özel bankalar tarafından sunulan promosyonlar 5.000 TL ile 10.000 TL arasında değişiyor. Kamu bankaları ise 5000 TL ile 7000 TL'ye kadar promosyon fırlattı sağlıyor. Bankaların resmi internet sitelerini ziyaret ederek ödeme miktarını detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

Kaynak:tum haberler