Kanal 7'de katıldığı programda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'yi ziyareti ile ilgili soruya yanıt verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'ye Ziyaret Tarihi Netleşiyor

Güler, ziyaretlerin devam etmesini arzu ettiklerini belirtti ve toplumda oluşan kutuplaşmanın giderilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Diyalog ve Kutuplaşma Vurgusu

Güler, "Olumlu karşılıyoruz. Toplum bir şekilde kutuplaştırıldı. Her meseleye gerginlik ve çatışma haline getirdiğinizde, gerçekleri öğrenmede zorluk yaşarsınız. Diyalog zemini kaybolduğunda kutuplaşmış alanlarda duruyorsunuz. Biz geçen dönemlerde ve geçmişte bunları yaşadık. Farklı konular muhalefet tarafından farklı değerlendiriliyordu ve olayın aslı başka gösteriliyordu. Bu diyalog zemini nezaket içerisinde sürdürülebilir" dedi.

Diyalog ’ta Siyasi Partilerin Rolü 

Siyasi partilerin toplumun ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla kurulduğunu belirten Güler, karşı fikirlerin ortak zeminde konuşulmasının önemine vurgu yaptı. "Partiler, toplumun ihtiyaçlarını doğru bir şekilde karşılamak için var. Ancak bazı olaylar, siyasi parti yetkilileri tarafından farklı konulara çekilerek kavga ortamı oluşturuldu ve siyasi sonuç beklentisi içine girildi" ifadelerini kullandı.

Dr. Talha Uçar 15 Temmuz’da Yaşananları Anlattı Dr. Talha Uçar 15 Temmuz’da Yaşananları Anlattı

Mecliste Diyalog 

Güler, "Meclis’te diğer siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle diyaloğumuz vardı. Hepimiz görüşüp konuşuyorduk, ancak bunun topluma yansıması önemli. Bundan sonraki dönemlerde de diyalog zemininin devam edeceğini düşünüyorum. Dünyanın birçok bölgesine baktığımızda çatışma alanları oluşmuş durumda. Ülkemizde birlik ve beraberliğin sağlanması ve çözüm noktasında bulunmamız gerekiyor. Bu önemli bir konudur ve devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

Erdoğan'ın CHP Ziyareti

Türkiye Gazetesi'nde yer alan haberde, Güler, Erdoğan'ın CHP ziyaretiyle ilgili tarih bilgisini de paylaştı. Güler, "AK Parti’nin bir kampı var. Sanırım Haziran ayının ilk haftası ziyaret gerçekleşebilir" şeklinde konuştu.