Hastanelerde İşçiler Hala Birim Sorumlusu Yapılıyor Hastanelerde İşçiler Hala Birim Sorumlusu Yapılıyor

Konuyla ilgili olarak

"Üzerimize düşeni yapacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorumluluklarını yerine getireceklerini belirtti.

Üzerimize Düşeni Mutlaka Yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu sözleşme ikramiyesinin iptal edilmesiyle ilgili olarak "Üzerimize düşeni mutlaka yapacağız." dedi. Yaptığı açıklamada, yeni imkanlar sağlayarak memurların haklarını iyileştirmeye devam ettiklerini vurguladı. Ancak, ülkenin ve milletin çıkarlarına yapılan olumlu her adımda olduğu gibi, muhalefetin engellemeleriyle karşılaştıklarını belirtti. Toplu sözleşme ikramiyesinin bu kazanımlardan biri olduğunu ifade etti.

Yedinci dönem kamu toplu sözleşmesi kapsamında, üye sayısı %2'yi geçen sendikalara mensup kamu görevlilerine aylık 538 TL ödeme yapıldığını hatırlattı. Ancak, Ana Muhalefet'in başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini belirtti. Bu iptal kararıyla 2 milyondan fazla kamu görevlisinin aylık gelirinin maalesef 345 TL azalacağını ifade etti. Bu durumun, memurların 2 yıllık toplu sözleşme sürecinde 8.280 TL'lik bir kayıp anlamına geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı, memurların haklarını genişletmeye çalışırken muhalefetin Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak engellemeye çalıştığını dile getirdi. Çalışanları ve emeklileri kışkırtmak için meydanlarda konuşan muhalefetin aynı zamanda mahkeme kapılarını aşındırdığını ifade etti. Yanlış olduğunu düşündükleri bu kararla ilgili olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti.

3600 ek göstergeyi önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz

“3600 Ek Gösterge düzenlemesiyle çalışan ve emekli 5,3 milyon kamu personelinin ek göstergelerinin yeniden belirlenmesini sağlamıştık. Yine bazı istisna kadrolar dışında tüm kamu görevlilerinin ek gösterge rakamlarını 600 puan artırmıştık. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlara da ilk defa ek gösterge vermiştik birinci dereceye yükselen tüm memurlarımızın faydalanacağı şekilde 3.600 Ek Gösterge düzenlemesini genişleteceğimizi duyurmuştuk. inşallah bu sözümüzü de önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz.”