Hatırlanacağı üzere Ocak 2023’de memurlara yapılan yüzde 30 zamla beraber en düşük memur aylığı 11.850 lira cıvarına gelirken 4 kişilik ailenin açlık sınırı Nisan ayı itibariyle 9.600 TL, yoksulluk sınırı ise 31.250 TL’ye dayandı.

MEMUR 12 BİN, İŞÇİ 24 BİN TL

Erdoğan’ın bugün açıkladığı kamu işçisi zam kararının ardından 1. dereceye düşmüş 30 yıllık memurun taban aylığının 7 Bin TL’de kalması, yeni işe giren işçinin taban aylığının 15 bin TL ve üzerine %45 zam oranıyla ikramiyelerle beraber aylık 24 Bin TL bandına çekilmesi sonrası ortaya çıkan ADALETSİZLİĞE Ak Parti’ye ve Cumhurbaşkanına yakınlığı ile bilinen Metin Külünk’ünde dikkatini çekti.

KÜLÜNK: MEMUR/İŞÇİ ARASINDAKİ GELİR ADALETSİZLİĞİ

Külünk yaptığı paylaşımda, “Sn.CB’mızın, Kamu İşçilerine yönelik açıkladığı %45 zamdan dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki,

her daim memurun ve emekçinin yanında olan Sn.CB’mız memur/işçi arasında oluşan gelir adaletsizliğini, memurlarımıza yapılacak seyyanen zam ile çözüme kavuşturacaktır ve müjdeyi bekleyen memurlarımızda sevinecektir” ifadelerini kullandı.

metin-kulunk-memur-zammi

ERBAKAN: MEMURLARA İVEDİ SEYYANEN ZAM!

Öte yandan Cumhur İttifakı Ortağı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’da memura seyyanen zam açıklaması yaparak şunları kaydetti:

“Bugün kamu işçileri için yapılan %45 zamdan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Ancak memur ve işçi arasında oluşan gelir adaletsizliğini memurlarımıza yapılacak seyyanen zam ile ivedi olarak çözüme kavuşturulması gerekmektedir.”

fatih-erbakan-memur-zammi

TEPKİ DALGA DALGA YAYILIYOR

Sosyal medya’da ise dalga dalga yayılan memur tepkilerinin ise ardı arkası kesilmiyor. Memurlar, kamu kurumlarında çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliğine göndermelerde bulunarak

İzmir'de görev yapan güvenlik görevlisinin Şırnak’taki Polisten, akşam 17.00’de mesaiden çıkan temizlik görevlisinin gece 21.00’de mesaiden çıkabilen SGK personelinden, Adliye’deki şoförün şiddete uğrayan İcra Memurundan ve Hastanede hasta karşılayan işçinin nöbete kalan hemsireden yüksek ücret alması sonrası maaşlar arasında oluşan 9 bin TL’lik fark hatırlatıldı.

şeklinde paylaşımlarda bulunuyorlar.