Edinilen bilgilere göre, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Çocuk Acil Servisi, dün akşam saatlerinde gerilim dolu bir atmosfere sahne oldu. Bir hasta yakını, belindeki silahla acil servise girmeye çalıştı. Olayın üzerine güvenlik ve hastane polisi duruma müdahale etti. Ancak müdahale sırasında silahlı hasta yakını, gerginliği arttırarak güvenlik personeline ve doktora saldırmaya kalkıştı.

Hekim Dayanışması Platformu, yaşanan bu olaya ilişkin sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak tepkisini dile getirdi. Yayımlanan açıklamada, "AVM'ye silahla girilemiyorken hastaneye silahla girilmesi kabul edilemez. Güvenlik güçlerinin yetkileri arttırılmalı, hastaneye silahla girmeye teşebbüs edenlere yönelik caydırıcı cezalar kanunlaştırılmalıdır" ifadeleri yer aldı.

Olayın ardından güvenlik güçlerinin olaya müdahale etmesiyle tansiyonun daha da yükseldiği belirtilirken, yaşanan olayın hastanelerde güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi gerekliliğini bir kez daha gündeme getirdiği kaydedildi.