Sağlık Bakanlığının SENA uygulaması başta olmak üzere EKİP sistemine girişler ve saglik.gov.tr kurumsal e-posta hesabını kullanıcı adı ya da şifre unutulması gibi durumlar ile hastanelerin HBYS programlarında şifre unutulması durumlarında sağlık personelleri ÇKYS’nin kapanmasıyla güncelleme yapmayan Bakanlık yüzünden adeta çile çektiriliyor.

TAM BİR KOMEDİ YAŞANIYOR!

Saglik.gov.tr kullanıcı adı ya da şifresini unutan sağlık personelleri, şifremi unuttum veya kullanıcı adını unuttum dediğinde güncel kişisel e-posta adresleri ya da cep telefonu numaralarını sisteme bir türlü kayıt edemiyorlar. Çünkü sistem hala kapanan ÇKYS’de kayıtlı kişisel e-posta adresi yada cep telefonuna kod gönderiyor. Yani ÇKYS’yi kapattık sonra EKİP sisteminde kayıtlı güncel kişisel e-posta yada cep telefonu numaralarına bu kodu göndermeyi Bakanlık bir türlü işleme almıyor.

ANLAMSIZ DÖNGÜ YAŞATILIYOR!

EKİP sistemine geçişi zorunlu kılan Bakanlık, basit bir “şifre unuttum” işleminde sistemi ÇKYS yerine EKİP sistemine yönlendirmediği için sağlık çalışanları anlamsız bir döngü içerisinde bırakılmaya devam ediliyor.

Kanser Hastasına Cinsel Tacizde Bulunan Hemşireye Hapis Cezası Kanser Hastasına Cinsel Tacizde Bulunan Hemşireye Hapis Cezası

YAZILIM DESTEK AYLARDIR ÇÖKMÜŞ DURUMDA!

Yıllık izin başta olmak üzere EKİP sistemi üzerinden işlem yapmak zoruna bırakılan sağlık personelleri ise yazilimdestek.saglik.gov.tr departmanına sorunlarıyla ilgili yazdıkları taleplere ise ya cevap alamıyor yada talep kapatılmak için yazılan göstermelik cevaplarla sonuçsuz bırakılıyor.

HBYS GİRİŞLERİNDE DE SORUNLAR ÇIKIYOR!

KVVK gereğince Hastanelerin HBYS programlarına girşte unutulan şifreler için Bakanlık geçen hafta gönderdiği resmi yazıyla kod gönderimini yine Kurumsal E-Posta hesaplarına bağladı. Ancak saglik.gov.tr uzantılı kurumsal e-posta hesaplarının kullanıcı adı yada şifresini unutan sağlık personelleri bu konuda da mağdur olmaya başladı.

ÇKYS'YE GERİ DÖNÜŞ MÜ İSTENİYOR?

Bakanlık kod göndermede baz aldığı verileri ÇKYS’de tutması, EKİP sistemini baz almaması ise akıllarda soru işareti bırakıyor. Özellikle bazı kullanıcılar, Bakanlıkta bir kesimin hala ÇKYS’ye dönüşü mü beklediği, sorunlar yaşanan EKİP sisteminin bu haliyle talebi karşılamayacağını mı düşündüğün bu basit güncellemeyi yapmadıkları tartışma konusu oldu.

AYLARDIR GİREMEYEN PERSONELLER VAR

Basit bir kullanıcı adı yada şifre unutma işlemini dahi yapamayan sağlık personelleri, hem hastanelerde HBYS programlarına hem de yıllık izin yazılması zorunlu bırakılan EKİP sistemine saglik.gov.tr uzantılı adreslerle giriş yapamıyorlar.

SAHADAN UZAK, ÇÖZÜME KAPALI BAKANLIK

Aylardır süren bu soruna bir türlü çözüm üretmeyen Sağlık Bakanlığı, sahadan uzak yönetim anlayışını sağlık personellerini basit görülebilecek bir teknolojik işlem için dahi mağdur etmeye devam ediyor.