Antalya Valiliği'ne bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi Müdür Vekili N.P.İ. ve 3. Strateji Müdürü E.İ.'nin akrabalarını işe aldıkları iddia edildi. 

İddialara göre, N.P.İ. teyzesinin kızını, E.İ. ise öz kızını mülakatla işe aldı. Durum Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet edildi ve Antalya Valiliği inceleme başlattı. 

Geçen yıl 21 Ağustos'ta 30 personelin işe alındığı süreçte, 18 kişinin liyakata göre değil, yakınları olduğu öne sürüldü.

Yatırım İzleme Müdürlüğü'nü vekaleten yürüten N.P.İ.’nin, alınacak personeli seçmek için mülakata katıldığı bilgisinin de yer aldığı dilekçede, "Mülakata bizzat katılarak kendi öz teyzesinin kızı Betül Duran'ı işe başlatmasının etik olup olmadığının değerlendirilmesi, Betül Duran'ın Nur Pelin İnanlı'nın yanında işe başlatılıp başlatılmadığının araştırılması, 3'üncü Strateji Müdürü Elmas İlik'in kendi kızı Büşra Aydın'ı işe aldığı ve kızını da kendi müdürlüğünde göreve başlattığı bilinmekte olup, ayrıca kurumun güvenlik giriş kamera kayıtlarından da görüleceği üzere işe gelip gitmediklerinin araştırılmasına" ifadeleri yer aldı. Ayrıca işe alınan Başar Çakır'ın da 18 kişi içerisinde bulunduğu ve alım niteliklerinin hiçbirini taşımadığına dikkat çekilen dilekçede, Çakır'ın da işe alım yapan yetkililerle bağının araştırılması istendi.

Mahkemeden Flaş Karar: Hemşireler ve Ebeler Artık İlaç Taşımayacak! Mahkemeden Flaş Karar: Hemşireler ve Ebeler Artık İlaç Taşımayacak!

Şikayet dilekçesinin ulaştığı İçişleri Bakanlığı, CİMER başvurusunun incelenmesi için harekete geçti. İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nedim Akmeşe, dilekçeyi Antalya Valiliği'ne göndererek incelenmesini istedi. Valilik, İnceleme başlattı.