Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenerek, "İşte çok övündüğünüz şehir hastanesi ama gerekli organizasyonu yapmadığınız için bayramda acil ameliyat yapacak ekip yok" dedi.

Bayram Tatili Nedeniyle Ameliyat Ertelendi

Murat Emir, sosyal medya platformu "X" üzerinden yaptığı paylaşımda, 19 yaşındaki bir gencin gözüne taş çarpması sonucu Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne gittiğini belirtti. Hastanede yapılan değerlendirme sonucunda acil "VCR ameliyatı" yapılması gerektiği kararı verilmesine rağmen, bayram tatili nedeniyle ameliyatın en erken 24 Haziran'da yapılabileceği belirtilerek, gencin başka bir hastaneye sevk edildiğini kaydetti.

"Gerekli Organizasyon Yapılmadı"

Emir, paylaşımında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı etiketleyerek şu ifadeleri kullandı:

"19 yaşında genç, gözüne taş çarpması sonrası Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne geliyor. Hastaya acil VCR ameliyatı yapılması gerektiği kararı veriliyor ama 'tatildeyiz, ameliyatı en erken 24 Haziran'da yapabiliriz' denerek sevk ediliyor. İşte çok övündüğünüz şehir hastanesi ama gerekli organizasyonu yapmadığınız için bayramda acil ameliyat yapacak ekip yok."

Sağlık Sisteminde ki Eksiklikleri Vurguladi

Murat Emir'in bu açıklamaları, sağlık sistemindeki organizasyonel eksikliklere dikkat çekerken, bayram tatilleri gibi özel günlerde acil durumlara karşı yeterli hazırlığın yapılmadığını gözler önüne serdi. Emir, şehir hastanelerinin övülen kapasiteleri ve olanaklarına rağmen, pratikte yaşanan aksaklıkların giderilmesi gerektiğini belirtti. Bu tür durumların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.