Gazeteci Cem Küçük, katıldığı bir programda Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam hakkında önemli bilgiler paylaştı. 

Motorin Fiyatlarında İndirim Müjdesi! Motorin Fiyatlarında İndirim Müjdesi!

Temmuz Ayında Emekli Maaşlarına Zam Gelecek mi? 

16 milyon emekli ile 4 milyona yakın kamu görevlisinin merakla beklediği maaş zammı haberi, Cem Küçük'ün kulis bilgilerini canlı yayında açıklamasıyla netlik kazandı.

Cem Küçük’ten Emekli ve Memura Umut Veren Kulis 

Umutların tükendiği bir anda, Cem Küçük'ün katıldığı YouTube kanalında milyonlarca emekli ve memur için umut verici açıklamalar geldi. Cem Küçük, Temmuz ayında enflasyon farkı ve toplu sözleşme ile kazanılan oranla birlikte en düşük memur maaşının 42-43 bin TL'ye çıkacağını belirtti. Ancak bu durumun, en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL ile geçinmek zorunda olan emeklilerle büyük bir uçurum yaratacağını da vurguladı.

Zam Oranları Nasıl Olacak?

Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cem Küçük, emekli memurlara yapılacak zammın bu uçurumu ortadan kaldıracak bir oranda olması gerektiğini belirtti. Küçük, emekliler için yüzde 20'nin üzerinde bir zam olabileceğini işaret etti. personel sağlık

Emeklilere Yüzde 20'nin Üzerinde Zam Beklentisi

Cem Küçük'ün açıklamalarına göre, Temmuz ayında yapılacak zamla birlikte emekli maaşlarına toplu sözleşme oranında bir artış bekleniyor. Enflasyon farkı ve toplu sözleşme oranlarıyla birlikte, emekli maaşlarının iyileştirilecek olması, alım gücünü artırmayacağı yorumlarına neden oluyor.