Bilgin'in açıklamalarına göre, yeni düzenlemeye göre memur mesai saatleri sabah 09:00 - 15:30 arasında olacak. Bu değişiklik, çalışanların iş saatlerinin daha verimli hale getirilmesini amaçlıyor.

Bilgin, daha önce yaptığı açıklamalarda çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulamıştı. İngiltere'de uygulanan kısa çalışma süresine atıfta bulunan Bakan, Türkiye'de de benzer bir düzenlemenin yapılması gerektiğini belirtmişti.

Bu gelişme, ülkede çalışma hayatına dair büyük bir değişikliğin habercisi olarak görülüyor ve yakından takip ediliyor. Memur mesai saatlerindeki bu potansiyel değişiklik, hem çalışanlar hem de işverenler için önemli sonuçlar doğurabilir ve tartışmaları beraberinde getirebilir.

ÇALIŞMA SAATLERİ NE ZAMAN DÜŞECEK?

Mesai saatlerinde yeni düzenleme beklentisi yeni kurulan hükümetin ilgili dairelerinde çalışmaya başlanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ana da konunun sunulacağı ifade edildi. Düzenleme kabul edilirse memurların çalışma saatlerinin değiştirileceği, ilk etapta düzenlemenin sabah 09:00 -15:30 olarak gündeme geldiği belirtildi. Düzenlemenin yasalaşması durumunda 3 milyon memurun ve kamu çalışanın mesai saatleri değiştirilmiş olacak.

Peki siz değerli kamu çalışanlarına göre memurların çalışma saatleri yeniden düzenlenmeli mi?

usakgundem