Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı'nı referans alarak en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını ifade etti.

Ancak, memurlar hükümete, en düşük memur maaşının yoksulluk sınırında olması gerektiği çağrısında bulunuyor. Birçok memur, asgari ücret ve kamu işçilerinin maaşlarına oranla daha fazla eriyen maaşlarına ait bordrolarını paylaşarak 35 bin ila 40 bin lira arasında bir talepte bulunuyor.

İşçi 30 bin alırken memur 22 bin lira mı alacak?

Memurlar, yaşam standartlarını koruyabilmek ve geçimlerini sağlamak için yoksulluk sınırı üzerinde bir maaş talep ediyor. Bu talepler, asgari ücret ve kamu işçilerinin maaşlarının memur maaşlarına kıyasla daha yüksek olmasından kaynaklanıyor. Temmuz zammıyla kamu işçisi temizlik personelinin aylık maaşı 30 bin lirayı bulacak.

Bakan gerçekleri gözardı ediyor!

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklama, memur maaşlarının asgari ücrete göre düşük kaldığı gerçeğini göz ardı ettiği şeklinde yorumlanıyor. Memurlar, hükümetin en düşük memur maaşını yoksulluk sınırında tutarak, çalışanların kamu işçisi ve asgari ücret ile memur maaşları arasındaki dengenin korunmasını talep ediyor.

Devlet memurları yoksul olmamalı!

Devlet memurlarının, devletin itibarını temsil ettiği vurgusuyla birlikte, yoksulluk sınırının 33 bin 752 lirayı aştığı bu dönemde "7. Dönem Toplu Sözleşme" görüşmelerinin ağustos ayı içinde gerçekleştirileceği hatırlatan Memurlar, yoksulluk sınırının altında bir maaşla yetinmeyi reddediyor ve toplu sözleşme masası ile tüm sendikaları uyararak şu mesajı veriyor: Devlet memurları yoksul olmamalı!