Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün yapılan Ak Parti Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularına yanıt verdi.

Eski hükümlü vatandaşlara yönelik destekler

Bakan Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İŞKUR aracılığıyla engelli ve eski hükümlü vatandaşlara yönelik desteklerin artırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Işıkhan, bu desteklerin bazen hibe niteliğinde olduğunu belirterek, eski hükümlülerin topluma entegrasyonunu desteklemenin ve çalışma hayatına katılmalarını sağlamanın temel amaçları olduğunu vurguladı. Hem engellilere hem de eski hükümlülere yönelik desteklerin devam edeceğini ifade etti.

2024 yılı emekliler yılı olarak ilan edildi

Bakan Işıkhan, 2024 yılının emekliler yılı olarak ilan edildiğini belirtti. Bu konuda birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşu ile protokoller üzerinde çalışmalar yürüttüklerini ve belirli bir noktaya geldiklerini aktardı. Işıkhan, yakın zamanda basın mensuplarını da davet ederek bu konuda bir lansman gerçekleştireceklerini dile getirdi. 

“Emeklileri destekleyen çalışmalar yapacağız”

"Yaklaşık 15-20 gün içerisinde elde ettiğimiz somut veriler doğrultusunda, emeklilere yönelik ayrıcalıklar tanıyan ve onları destekleyen her çalışmayı paylaşacağız" dedi.

Emekli maaşlarına ilişkin düzenleme yok

Bakan Işıkhan, emekli maaşlarına ilişkin düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna "Hayır, yok" cevabını verdi ve özellikle emeklilerin refahlarının artırılmasının kendisinin en temel sorumluluğu olduğunu belirtti. Ekonomik refahın yanı sıra sağlık ve diğer boyutların da düşünülmesi gerektiğini vurguladı ve bu çerçevede emekliler yılını gerçekleştireceklerini ifade etti.

Çalışma Bakanından Asgari Ücrete Zam Açıklamasında Mehmet Şimşek Detayı! Çalışma Bakanından Asgari Ücrete Zam Açıklamasında Mehmet Şimşek Detayı!

Asgari ücrete ara zam yok

Asgari ücrette bir ara zam beklentisi olup olmadığı sorusuna ise "Hayır, öyle bir konu gündemimizde yok" yanıtını veren Işıkhan, şu anda sürecin mevcut şekilde devam edeceğini belirtti. Temmuz ayında enflasyon veya sözleşmeden kaynaklanan farkların emekli aylıklarına yansıtılacağını açıkladı.

Emekliye zam temmuz’da

En düşük emekli aylığının asgari ücrete çıkarılması yönünde beklentilerin olduğunu belirten Işıkhan, "En düşük emekli aylığı zaten 10 bin lira. Temmuz ayında enflasyon veya sözleşmeden kaynaklanan farklar mutlaka emekli aylıklarına yansıtılacak. Ancak asgari ücrette herhangi bir ara zam düşünmüyoruz" dedi.