Bakan Bilgin Ankara’da Türkiye Emekliler Derneğini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “en düşük emekli aylığını yükseltecek modellerimiz var” dedi.

En düşük emekli aylığının 3500 TL’ye çıkardıklarını hatırlatan Bakan Bilgin, “bütün emeklilerin hayatında önemli bir rahatlık sağlayabiliriz” diyerek şunları kaydetti:

Buna Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verecek. Enflasyon fevkalede yıkıcı etkisini hala sürdürüyor. Olağandışı gelişmeler ortaya çıktığı için gündelik tahribatı ortadan kaldıracak ilave tedbirlere ihtiyaç var. Genel Başkanlar da dile getirdi. Dosyada da var.

ifadelerini kullandı.

Çalışma Bakanı Bilgin öte yandan

Bugün 5 bin 500 lira yükseltmiş olduğumuz en düşük emekli aylığı yetersiz kalıyor, ben de aynı kanaatteyim. Alternatif çalışmalarımız var, en düşük aylık için. Bayram ikramiyeleri var. Emekliler içn ayrıntılı bir düzenlemeyi çalıştık, deprem nedeniyle ertelemiştik, bu hafta veya önümüzdeki hafta başında Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. 3600, EYT, sözleşmeli perosneli geçici işçiler, Sayın Cumhurbaşkanımız bu politikaları destekliyor.

dedi.