Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Habertürk Tv’de yaptığı açıklamalarla özellikle memurları hayrete düşürdü.

Memurların kendilerini işçilerle kıyaslamasının anlamsız olduğunu söyleyen Çalışma Bakanı,

Onların çalışma şartları başka, diğer sosyal şartları başka, (memurların) sosyal kazanımları var. Memurların çeşitli günlük ücretlerine yansıyan aile yardımı vs. gibi çeşitli kalemler var. İşçilerin farklı.”

dedi.

Temmuz ayında yapılacak memur zammına dikkat çeken Bakan Bilgin,

Memurların Temmuzda zorunlu olarak yeniden zamları var. Temmuzda refah payıyla beraber yeniden ele alacağız. Hiç endişe etmesinler.

ifadelerini kullandı.

Ocak ayında enflasyon farkı dahil toplamda memurlara refah payıyla beraber %30 zam yapıldığını söyleyen Bilgin,

Yaklaşık %14 civarında bir refah payı verdik. Cumhurbaşkanımız kamu çalışanlarını korumamız lazım diyerek bu refah payını verdi ve o zaman kamu çalışanları çok memnun kaldı.

şeklinde konuştu.

İşçilerin sektörden sektöre farklı maaş aldıklatını aktaran Bakan Bilgin,

Yerin altında çalışan bir maden işçisiyle büroda çalışan düz bir kamu görevlisinin maaşlarını, işte birbirine yaklaştı, birbirinden uzaklaştı gibi bu tartışma çok anlamlı bir tartışma değil.

dedi.

Bakan Bilgin’in açıklamaları sonrası sosyal medya’da kamu çalışanları tepkilerini dile getirdiler. Yapılan yorumlarda, Ülkenin okumuş kesimi, daha az sorumluluk gerektiren işlerde çalışan ilkokul mezunu işçilerle maaşlarını kıyaslamalarının doğru olduğunu savundular.

Editör: Güler Sağlam