Memur Sen 7. Olağan Kongresine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den önemli açıklamalar geldi.

3600 ek gösterge çalışması sırasında bir eksiklik yaptıklarını belirten Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, birinci derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge vereceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, salondaki delegelerin yoğun alkışları arasında yaptığı konuşmada, birinci derecedeki tüm memurlara 3.600 ek gösterge verileceğini müjdeledi. Bakan Bilgin, ayrıca sözleşmeli personel kadro verilmesi sorununun da çözüldüğünü hatırlattı. Bu müjdeli habere, memurlar ve sendika temsilcileri büyük bir memnuniyetle karşılık verdi.

calisma-bakani-bilgin

Kamu çalışanlarına yaklaşık %14 oranında refah payı verdiklerini dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memurlara yönelik yaptıkları vergi indirimine de değinerek Cumhuriyet tarihinin en büyük devrimini yaptıklarını paylaştı.

4 meslek grubuyla ilgili bir mesele olarak taahhüt edilen 3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanalrına 600 ek  gösterge vererek hayata geçirdiklerini söyleyen Bakan Bilgin, düzenlemeden 500 bin memurun faydalandığını aktardı.

3600 ek göstergeyi birinci dereceye gelen bütün çalışanlara müktesep hakkı olarak vereceklerini, bu konuda kanun düzenlemesinin de hazır olduğunu, seçimlerden sonra Meclis’in ilk görüşeceği düzenleme olacağını söyledi.

TAKİPTE KALIN!!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Memur Sen Kongresinde yaptığı açıklamada az sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memurların beklentilerini karşılayacak müjdeleri açıklayacağını söyledi.

Müjdeleri anında sitemizden bulabileceksiniz.

Doğru haber için sitemizi takip etmeye devam edin.