Türkiye genelinde sağlıkta şiddeti önlemek için yoğun çabalar sarf edilirken, AKP Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal’ın, özel bir hastanede doktorlara ve çalışanlara hakaret ettiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Bu skandal olay, Yeniçağ'da yer alan haberle kamuoyuna duyuruldu.

Ameliyat Sonrası Kriz

Olay, Çokal’ın akrabası ve Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol’un Antalya’da özel bir hastanede bypass ameliyatı geçirmesiyle başladı. Ameliyat sonrası yoğun bakım servisine alınan Erol, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Erol’un ölüm haberi duyulur duyulmaz, AKP’liler ve Erol’un yakınları hastaneye akın etti.

Hastanede Onkoloji Servisinde Saldırı: Asistan Doktorlar Kendilerini Odaya Kapattı! Hastanede Onkoloji Servisinde Saldırı: Asistan Doktorlar Kendilerini Odaya Kapattı!

Ağır İthamlar ve Tehditler

İddialara göre, Milletvekili Çokal, meslektaşı olan doktorlara ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik ağır itham ve tehditlerde bulunarak hastanede kriz çıkardı. Olayın tanıkları arasında hastalar ve hasta yakınları da vardı. Çokal, Erol’un ölümünden doktorları ve sağlık çalışanlarını sorumlu tutarak suçlamalarda bulundu.

Otopsi Talebi ve Artan Gerginlik

Erol’un ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılmasını talep eden Çokal ve beraberindekilerin bu isteği, hastanedeki gerginliği daha da artırdı. Ahmet Ali Erol’un otopsisi Adli Tıp Kurumu’nda gerçekleştirildi.

Yaşanan Olay, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi.