Sakarya İl sağlık Müdürlüğünde sağlığın tepe yönetiminide hareketli günler yaşanıyor.

Sağlık İl Müdürlüğü ve hastanelerde sözleşme sürelerinin sona erme tarihi yaklaşması nedeniyle İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü ile Müdürlük ve Hastanelerdeki sözleşmeli yöneticilerde tedirginlik yaşandığı ileri sürüldü.

Bugünlerde camiada ciddi hareketlilik söz konusu. Söylentilere göre Sağlıkta sözleşme tarihleri yaklaştığından Sakarya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, Müdürlükteki bürokratların ve hastanelerdeki çalışanların sözleşme nedeniyle tedirginlik yaşadıkları ifade ediliyor.

Aziz Öğütlü’nün sözleşmesi Temmuz’da bitiyor

Kasım 2016 tarihinde sözleşme yaparak Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Prof. Dr. Aziz Öğütlü’nün 6 yıldan buyana aynı görevde olduğu biliniyor.

İlk dönem farklı ekiple çalışan Öğütlü, ikinci döneminde ise ekibinde değişime gitmişti.

Temmuz 2023’te sözleşmesi bitmesi beklenen Öğütlü’nün göreve devam etmek istediği belirtiliyor.

Hastane personelinin sözleşmesi

Öğütlü’nün görevinden ayrılmaması halinde, hastane personeli ile yeniden masaya oturacağı biliniyor.

Yeni sözleşme dönemi için İl Müdürü Aziz Öğütlü’nün Şubat-Mart aylarında mevcut personelle sözleşme yenileyip yenilemeyeceği bilinmiyor. Ancak kendisinin aynı görevde kalması durumunda bazı değişiklikler gideceği ifade ediliyor.

İki isim gündemde

Ankara’da Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılan kulislere göre, 6 Yıldan buyana Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü görevinde bulunan Prof. Dr. Aziz Öğütlü’nün yerine 2 farklı isim düşünülüyor.

Düşünülen isimlerin Sakaryalı oldukları ve Sakarya sağlık camiasında daha önceden de aktif görev aldıkları belirtiliyor.

Siyasetin gündeminde yok

Tüm bu kulislere rağmen AK Parti Sakarya Teşkilatında Sağlık Müdürlüğünün değişimi ile ilgili bir konunun gündeme gelmediği ifade ediliyor.

AK Parti’de kaynaklarından edinilen bilgiye göre:”Şimdilik sağlık konusu gündemimizde değil, ama önümüzdeki günlerde neler oluyor bilemiyoruz. Seçim öncesi değişim yapılır mı, yapılmaz mı? Bekleyip görmek lazım” denildi.

Öğütlü anjiyo oldu

Tüm bu gelişmelerin camiada konuşuluyor olması, sözleşme tarihi yaklaştıkça yapılan kulislerin ardından Sakarya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü’nün anjiyo olması farklı söylemleri de beraberinde getiriyor.