Olay, 27 Eylül saat 11.00 sıralarında gerçekleşti. Dr. Serdar, bir arkadaşıyla doğa ve kültür turu için Erzincan'a gitmişti. Kemah ilçesindeki tarihi Kemah Kalesi'ni ziyaret eden Dr. Serdar, doğal plato şeklindeki kaleyi gezerken, dönüş yolunda yaşanan bu kaza sonucu tehlike atlattı.

Kazanın hemen ardından olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, cep telefonunun ışığıyla Dr. Serdar'a ilk müdahaleyi yaparak durumunu değerlendirdi. Yapılan incelemede, sol ayak bileğinde açık ve kanamalı bir kırık tespit edildi. Dr. Serdar, sedyeyle yaklaşık 1.5 kilometre taşınarak ambulansa yetiştirildi.

AMBULANSA ULAŞTIRMAK İÇİN 1,5 KİLOMETRE SEDYEYLE TAŞIDILAR

Sedyeye alınan Dr. Serdar, bölgeye sevk edilen polis ekiplerinin ve çevredekilerin de yardımıyla 1,5 kilometre taşınarak, ambulansa ulaştırıldı. Erzincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Dr. Serdar, acil servisteki müdahalesinin ardından ameliyata alındı. Ortopedi Servisi’nde tedavisi devam eden Dr. Serdar’ın, enfeksiyon riski olduğu için Bursa’ya nakledilemediği, 2 hafta sonra geçireceği ikinci operasyonla, kalçasından alınacak kemiğin, ayak bileğindeki kırık kemiklere nakledileceği öğrenildi.

DEHLİZDEKİ İLK MÜDAHALE KAMERADA

Öte yandan Dr. Serdar’a, düştüğü dehlizde, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahale arkadaşı tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde; karanlık dehlize gelen sağlık ekiplerinin, öncelikle Dr. Serdar’ın sol ayak bileğindeki kanamaya müdahale ettiği görüldü. Sağlık ekiplerini yönlendiren Dr. Serdar’ın konuşması ile sedyeye alındıktan sonra ambulansa ulaştırıldığı ana kadarki zorlu süreç de görüntülere yansıdı. Dr. Serdar’ın geçirdiği kazadan dakikalar önce tarihi Kemah Kalesi’ni görüntülediği de görüldü.