Çankırı'nın önde gelen sendika temsilcilerinden Büro Memur-Sen Çankırı Şube Başkanı Nihat MAKAS, yapılan basın açıklamasında sevindirici bir haber paylaştı. Büro hizmet kolunda artık yetkili sendika olmanın gururunu yaşadıklarını belirten MAKAS, tüm teşkilat, iş yeri temsilcileri, ilçe başkanları ve üyelere teşekkürlerini iletti.

Çankırı'da sendikal hakları ve çalışma koşullarını daha da iyileştirmek adına büyük bir sorumluluk üstlendiklerini vurgulayan MAKAS, sendika olarak üyelerinin haklarını koruma ve onları destekleme konusunda kararlı olduklarını belirtti. Bu önemli adımın, Çankırı'daki büro çalışanlarının seslerini daha güçlü bir şekilde duyurmasına yardımcı olacağına inanıldığını sözlerine ekledi.

Büro Memur-Sen: 407 Türk Büro-Sen: 395

2023 yılında Çankırı da Büro hizmet kolunda 20 yıl sonra yetkili sendika Büro Memur-Sen.

2023 yılı 15 Mayıs sayım tutanaklarına göre, Çankırı İlinde yapılan Birleştirme tutanakları sonucunda sendikamızın kurulduğu yıldan beri Çankırı tek yetkili olmadığı iş kolu olan Büro Hizmet kolunda yetkiyi alarak Memur-Sen olarak 11 Hizmet kolunun tamamında yetkili olmuştur.

Hak arama mücadelemizde 2021 yılı mart ayında Çankırı Büro Memur-Sen yönetimi olarak göreve geldiğimiz günde bu günde kadar üye artış oranında bir yılda yüzde 60'lık bir üye artışı sağladık, Göreve geldiğimizde 206 olan sayımızı 2022 yılında  337 bu yıl ise  406  yaparak Yüzde 100'lük  bir artış sağladık, Büro Memur-Seni tercih ederek bizlerin gücüne güç katan bütün üyelerimize, şükranlarımızı sunuyor, her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Bu başarıda emeği geçen tüm teşkilatımıza iş yeri temsilcilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, Bu yılda genel yetkili sendika olarak emek ve hak mücadelesinde yine sahada olmaya, memurlarımızın sorunlarına çözüm üretmeye devam edeceğiz, sendikacılığı klavye başında değil, sahada çözen üyesiyle düşünen üyesiyle güçlenen sendika olmaya devam edeceğiz. Genel Yetkili sendika olarak bize olan güvenin sorumluluğunda ve farkında olarak dün olduğu gibi yarında üyemizin yanında olan duruşumuzu bozmadan sendikamızı daha ilerilere taşımaya devam edeceğiz.

Emek veren, alın teri döken, Yönetim Kurulu Üyelerimize, İl Yönetim Kurulu Üyelerimize, İlçe Başkanlarımıza, kurum temsilcilerimize, gönül dostlarımıza ve destek veren tüm üyelerimize tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Nihat MAKAS Büro Memur-Sen Çankırı Şube Başkanı