Zehirlenmenin Nedeni Araştırılıyor

İlk belirlemelere göre, diyaliz cihazında kullanılan suyun renk değiştirdiği tespit edildi. Olayın sabotaj dahil her türlü olasılığını araştırmak üzere Burdur İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Erk tarafından bir kriz masası oluşturuldu. Dr. Erk, "Cumhuriyet Başsavcılığına da bilgi verdim. Teknik bir hata mı yoksa kullanıcı hatası mı, bütün senaryoları sabotaj dahil araştırıyoruz" dedi.

Diş Hastanesinde Gerginlik: Doktorla Tartışan Hasta Kamelyanın Üzerine Çıktı Diş Hastanesinde Gerginlik: Doktorla Tartışan Hasta Kamelyanın Üzerine Çıktı

Hastalar Çevre İllere Sevk Edildi

Şu ana kadar 20 hastanın Antalya ve Bucak ilçelerine sevk edildiğini belirten Dr. Murat Erk, "Bütün hekim ve sağlık görevlileri hastalara müdahale etti" diye konuştu. Sağlık kulislerinden gelen bilgilere göre, 4 hastanın yoğun bakımda olduğu ve bu sayının artabileceği bildirildi.

Kriz Masası Oluşturuldu

Dr. Murat Erk, olayın tüm boyutlarını araştırmak için kapsamlı bir inceleme başlattıklarını belirtti. "Teknik ve kullanıcı hatası dahil tüm olasılıkları değerlendiriyoruz," dedi. İl Sağlık Müdürlüğü, konunun aydınlatılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Burdur Valiliği'nden Diyaliz Hastalarına İlişkin Açıklama

Burdur Valiliği, diyaliz işlemi sonrasında rahatsızlanan 31 hastanın hastaneye çağrılarak ilk müdahalelerinin yapıldığını ve 23 hastanın çevre hastanelere sevk edildiğini bildirdi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Diyaliz İşlemi Sonrası Rahatsızlıklar

Burdur Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesinde 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü toplam 31 hasta diyalize girmiştir. Diyaliz işlemi tamamlanıp evlerine dönen hastalardan bazıları, baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe gibi şikayetlerle hastaneye başvurmuştur. Bunun üzerine, gün içerisinde diyalize giren tüm hastalara ulaşılarak, hastaneye geri çağrılmıştır" denildi.

Çevre Hastanelere Sevkler

Geri çağrılan 31 hastaya Burdur Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde ilk müdahaleler yapıldıktan sonra, 8’i Antalya, 4’ü Afyonkarahisar, 3’ü Isparta, 4’ü Bucak ilçesi ve 4’ü şehir merkezinde bulunan özel diyaliz merkezlerine olmak üzere toplam 23 hasta çevre hastaneler ve diyaliz merkezlerine sevk edilmiştir.

Diyaliz Merkezi Geçici Olarak Kapatıldı

Önlem olarak Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi geçici olarak kapatılmış ve adli ile idari tahkikat başlatılmıştır. Valilik açıklamasında, "Süreç ve hastaların durumu yakından takip edilmekte olup, tedavileri devam eden hastalarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.