Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından son 6 ayın enflasyon verileri kesinleştirildi. Memurlara enflasyon farkı oranında maaş zammı yapılması planlanıyor.

Ancak kamuda görev yapan belirli bir grup memur, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kemer sıkma politikaları nedeniyle hayal kırıklığına uğradı.

G.Y.Y Üzen’den ‘Üzen’ Açıklama

Memurlar Net Genel Yayın Yönetmeni Edip Üzen, kariyer meslek memurlarına yapılacak zammın Maliye Bakanlığı'ndan onay almadığını duyurdu. Üzen, bu durumun hakim ve savcıların zam beklentilerinde de gecikmeye neden olduğunu belirtti.

Danıştay’ın Ek Ödeme İptali Neleri Değiştirecek? Danıştay’ın Ek Ödeme İptali Neleri Değiştirecek?

Memurların zam bekleyişinin yaklaşık bir ay daha süreceği öngörülüyor.

Emekliler ve Asgari Ücrette Durum

Emeklilere ve asgari ücrete yapılacak ara zam tartışmaları devam ederken, memurlar da Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kemer sıkma politikasından etkilendi. Bakanlığın onay vermemesi, zamların zamanında yapılamayacağı anlamına geliyor.

Kariyer meslek Memurları, maaşlarına yapılacak iyileştirmeyi beklerken, Maliye Bakanlığı’nın bu kararı memurlar arasında büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Üzen, açıklamasında memurların zam beklentilerinin süreceğini belirterek, sürecin uzayabileceğine dikkat çekti.