İldeki kamuoyu başta olmak üzere tüm baskılara rağmen Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 7 aydır neden başhekim atanamadığı ise tam bir muamma olmuş durumda.

Cumartesi günü tarihi bir gün yaşayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Kocaeli Şehir Hastanesi’nin açılışına tanıklık eden Kocaeli, öte yandan Darıca İlçesinde bir garabeti yaşıyor. Kentin en yoğun hasta kabulünün gerçekleştiği Darıca Eğitim ve Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi yaklaşık 7 aydır Başhekim olmadan hizmet veriyor. Başta bölge kamuoyu olmak üzere kentin baskısına rağmen Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde halen daha Başhekim bilmecesi çözülemedi.

7 AYDIR VEKALETEN YÜRÜTÜLÜYOR

2022 Eylül ayında Eski Başhekim Mustafa Güneş’in sözleşmesi yenilenmeyince Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne vekaleten atama gerçekleştirilmişti. Siyasi kanat her ne kadar kısa sürede atama yapılacağını ifade edilse de sonbahar geçti, kış bitti, bahar geldi ama Farabi Hastanesi’ne bir türlü Başhekim gelmedi. 14 Mayıs Genel seçimlerine 1 aydan daha bir kısa süre kalırken Kocaeli’nin batı yakasında bu sorununun çözülememesi kafalarda soru işareti oluşturdu.

AKADEMİK KADRO BİLE AÇILMADI

Darıca Farabi’de tek sorun Başhekim de değil. Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşturulan ve bu kapsamda Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlanan Darıca Farabi’de yıllar geçmesine rağmen akademik kadroda açılmadı. Farabi’den sonra eğitim ve araştırma statüsü verilen bir çok hastaneye akademik personel kadrosu verilirken, üvey evlat muamelesi gören Darıca Farabi, ne akademik kadroya kavuştu ne de Başhekim ataması yapıldı. Kent kamuoyu sorunun Ankara’dan mı kaynaklı yoksa yerel idareciler ve siyasetçilerden mi kaynaklı olduğunu merak ediyor? Bakalım seçim sürecinde hastaneye Başhekim ataması yapılacak mı?

Haber: Ömür Kavran / Mavi Kocaeli