Sistemli olarak uygulandığı öne sürülen fiziksel ve psikolojik şiddetin boyutu her geçen ay artarken bu durumun yıllardır devam ettiği ileri sürüldü.

Sağlık Teknikeri Bodrum Katında Hayatına Son Verdi Sağlık Teknikeri Bodrum Katında Hayatına Son Verdi

İDDİALARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR!

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalında görevli hem kadın hem erkek asistanlara vurma, sarsma, itme, tekme atma, cisim fırlatma gibi fiziksel şiddet içerikli davranışların ardı arkası kesilmediği iddia edilirken baskıoların sadece bunlarla sınırlı kalmadığı belirtiliyor.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalında Neler Oluyor?

İzzet Baysal Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim dalında eğitim görev asistanlara yönelik eğitimden men, ameliyathaneye girişi yasaklama, Çekirdek Eğitim Programı’na aykırı bir şekilde anestezi uygulamalarını öğrenmeyi yasaklama, kısıtlama, bölüme ait cihazları odasına kilitleyerek kullanmayı yasaklama gibi asistan doktorların uzmanlık eğitimini almasına engel olacak boyutlara ulaştığı iddia edildi.

MESAİ ÜCRETLERİNE BİLE ENGEL OLUNUYOR

Öte yandan mola vermeyi yasaklama, yemeğe gitmeye izin vermeme, nöbet ertesi istirahat haklarını kullandırmamak için zorla imza alma veya nöbet ertesi çalışmaya 1 ay boyunca devam ettirip yasal olmadığı için mesai çizelgesinde göstermeyerek mesai ücretlerini almamalarını sağlama gibi insani haklardan mahrum bırakma cezalarının da verildiği ileri sürülüyor.

ASİSTANLAR İSTİFA EDİYOR

Tüm bu yaşananların ardından sebeplerle çok sayıda asistan doktorun istifa ettiği veya bölüm değiştirdiği öğrenilirken bazı asistanlar ise siyasi veya idari kişileri araya sokarak mobbingden korunmaya çalıştığı belirtiliyor. Bu olanaraklara sahip olmayanların ise uğrayacakları mobbingin ağırlaşmasından korktuğu için şikayette bulunamadığı gelen iddialar arasında.