3600 ek gösterge konusunda özellikle Ak Parti kanadından her gün yeni bir açıklama yapılırken sağlık çalışanlarından kimlerin nasıl faydalanacağı muamma olmaya devam ediyor.

Hangi unvan da görev yapan sağlıkçıya ne kadar bir gösterge değişikliği yapılacağı bilinmemekle beraber sadece hemşire unvanına verilmesi durumunda sağlık da büyük bir kaosun yaşanacağına ileri sürülüyor.

Sağlık çalışanlarının üye olduğu iki büyük sendika olan Sağlık Sen ve Türk Sağlık Sen’in 3600 düzenlemesinin sona yaklaşıldığının belirtildiği bugünlerde sahanın beklentilerine göre hareket ederek sağlık lisansı yerlerinin tamamının 3600 ek gösterge alması lise ve önlisans mezunu olanlara da ek göstergelerinde belirli oranlarda artış sağlanması için mesai yapması bekleniyor.

Memur- Sen Erzincan İl Temsilciliği tarafından düzenlenen teşkilat buluşması müftülük konferans salonunda yapıldı.

 “3600 ek gösterge meselesini sonuçlandırma aşamasına yaklaşıyoruz”

Yıldırım, 3600 ek göstergeyle ilgili şöyle konuştu:

“Çalışanlar, memurlarımız, işçilerimiz, sözleşmeler tabi gönlümüz arzu eder ki burada bir sadeleştirme yapılabilsin, çalışanların statüleri, mevzuatları birleştirilebilsin. Bunun için de mücadele ediliyor, belirli mesafeler de alındı. Bundan sonra elbette ki bu yönde müşterek çalışma devam edecek. Elbette uzun süreden beri gündemimizde olan 3600 diye tanımlanan mesele, Çalışma Bakanlığımızın yoğun gündemi olarak devam ediyor ve artık bir sonuçlandırma aşamasına yaklaşıyoruz. Bunun birçok etapları var. Zor bir düzenleme ve inşallah beklentileri karşılayacak şekilde bir sonuca vardırılır. İster devlet tarafında ister devlete hizmet eden memur, işçi veya özel sektörde işveren veya işçi çalışan tarafında olalım, bu ülke bizim. Bu ülkenin geleceği hepimizin. İmkanlarımız kısıtlı, ihtiyaçlarımız sınırsız.”

Salgın bittikten sonra bu kez ülkenin kuzeyinde bir savaşın başladığına işaret eden Yıldırım, bu hadiseyle doğal gazın 10 kat, petrolün 2,5 kat arttığını ve bütün fiyatlamaların alt üst olduğunu aktardı.

Enflasyonun en sıkıntılı mesele olduğunu söyleyen Yıldırım, “Enflasyon, insanların refahından, cebinden imkanlarını alan bir ejderha gibidir. Enflasyon ile mücadele etmek esastır ama bunun zamana yayılması gerekir. Bugün dünyada birçok ülke bir numaralı sorun olarak önüne enflasyonu koydu. Bunun için de düzenlemeler yapıyorlar, parasal politikalarda değişikliğe gidiyorlar. Bizim de hükümetimizin de bir numaralı sorunu ve gündemi enflasyondur.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi