Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Başhekimliği tarafından asistan ve uzman hekimlere yönelik yayınlanan yazı hekimlerin tepkisini çekti.

Hastane yönetimine sosyal medyadan tepki gösteren bir çok hekim, Sağlık Bakanı Koca’nın Bakanlık Makam Odasına 100 metre uzaklıktaki hastanede asistan hekimlerine sahip çıkamadığını belirttiler. 

Bilkent Şehir Hastanesi Başhekimliği ise özellikle uzman doktorlar ile asistan hekimlerin nöbet ertesinde hastanesinden ayrılmamalarını isteyerek,

…Mevcut durumda gece nöbeti tutan asistan ve uzman hekimler erken saatte hastaneden ayrılmaktadırlar. Bu uygulama neticesinde nöbetten çıkan asistan ve uzman hekimlerin eğitimden koptukları, takip ettikleri hastaların takibinin eksik kaldığı, hastalara yapılan uygulamalardan habersiz kaldıkları kanaatine varılmıştırBu nedenle nöbetçi hekimlerin "nöbet sonrası" servislerde sabah yapılan eğitim seminerleri ve klinik şeflerinin yaptığı vizitler tamamlanıncaya kadar hastaneden ayrılmamaları gerekmektedir...

ifadelerini içeren yazı yayımladı.

Başhekimliğin yazısının ardından hekimler sosyal medyadan Başhekimliğin kararına tepki gösterdiler.

Gelen tepkiler şu şekilde;

Asistanlar Sabah 8 de geliyor,ertesi sabah 9 da en erken devirden sonra çıkıyor,insanlıktan nasipsiz bir takım Hocalar,sırf nöb.ertesi izine kızgınlıklarından öğlen yemek saati vizit atarlar,eğitim nerde,madem eğitim veriliyor nöbet boyu Hocada dursun öğretsin yükü çeken asistan.”

Nöbet ertesi 8 saatlik istirahatin kesilmesi tam bir saçmalık zaten. Tamam gençler sabah 8-9 arası yapılıyorsa vizite katılsın. Ama ücretleri eski usul 16 saatlik nöbet olarak yatırılsın. Gecenin 8 saati ile gündüzünkü bir mi?

Açıktan servis takibini ve hasta bakımı için ayrılmasın demişler. 

Ayrıca uzman doktorun eğitim yükümlülüğü yoktur. Mesaisi bittiği gibi çıkıp gidebilir. Eğitemediysen uzman etmeyeydin. Sn bakan, arka bahçenizde sizin çıkardığınız yönetmeliğinizi çiğniyorlar.

Nöbet sonrası kalan asistanların da nöbetlerinden mesaiyi düşmeyin o zaman, ne kadar daha kaldıysa o kadar tutun.Pazar günü nöbet+ pazartesi vizit, eğitim derken 12.30da çıkan doktora 16 saat ödemesi yapıyorsunuz.

Uzman Hekimin eğitimi önemli … Tamam o zaman. Sabah vizitine katılıp sonrasında iş yaptıracağım demişler. Asistan hekimin takip ettiği hastanın nasıl tedavisi takibi vizite katılmayınca eksik kalıyormuş ki?! Serviste yatan hastanın tedavisinde primer asistan mı karar alıcı?