“İşçiyiz, haklıyız, söke söke alırız” sloganları eşliğinde Sağlık Bakanlığı’nın Bilkent Yerleşkesine doğru yürüyüşe geçen hastane çalışanları, dikkatleri sorunlarına çekmeye çalıştı.

İşçilerden Yürüyüş ve Görüşme Talebi

Yürüyüş sırasında hastane yöneticileri işçilerin yanına gelerek yürüyüşü durdurmalarını ve taleplerini görüşmek üzere masaya oturmalarını istedi. Bunun üzerine işçileri temsilen bir grup, hastane yöneticileriyle görüşmelere başladı.

Çalışma Koşulları ve Talepler

Bilkent Şehir Hastanesi çalışanları, çalışma koşulları ve taleplerini dile getirdi. Asgari ücret aldıklarını belirten işçiler, en önemli taleplerinin maaş zammı olduğunu ifade etti. Ücretlerinin artırılmasını ve yan haklarının iyileştirilmesini isteyen işçiler, promosyon ödemelerinin de yapılmasını talep ediyor.

Bir işçi, “Maaş zamlarımızı ve promosyonları istiyoruz. Bir gün boyunca mesaiye kalalım 430 lira yatıyor ama bir gün raporlu olalım 600 lira kesiliyor,” dedi.

Aşırı İş Yükü ve Yetersiz İzin Sorunu!

Onkoloji servisinde çalışan bir işçi, iş yükünün fazla olmasından yakınarak, “10 kişinin yapacağı işi 1 kişiye vermesinler. Bir kişi 5 hasta taşımasın. On dakikada yemek yiyoruz, bizi tekrar yukarı çıkarıyorlar ki hasta bakabilelim diye,” şeklinde konuştu. İşçilerin ortak sorunlarından biri de yıllık izin hakları. Yönetimin, izinlerin bir yıl önceden bildirilmesini istediğini belirten işçilerden biri, kızının düğününe ve bir diğeri ise yakınının cenazesine gidemediğini söyledi.

Süreklileşmiş Mobbing İddiaları

İşçilerin maruz kaldığı mobbing uygulamalarının sürekli hale geldiğini belirten çalışanlar, eyleme katılanların isimlerinin tek tek listelendiğini ifade etti. “Yoğun bakım gibi bazı birimlerde çalışan arkadaşlarımızın çoğu sağlık personelinin işini yapıyor. Karşılığında da 17 bin lira veriyorlar. Bazı departmanlarda zorunlu mesaiye bırakılıyoruz,” şeklinde konuşan işçiler, bu duruma çözüm bulunmasını istedi.