Amida Haber'e konuşan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Öden, KBB uzmanlarını "para ile estetik yapmak, diğer hastalara bakmamakla" suçladı. Başhekim Öden, "Bu arkadaşlar bir yıl boyunca ne ameliyatı yapmışlar? Gelin hep birlikte bakalım. Estetik ameliyat dışında kimseye bakmıyorlar. Silvan’dan gelen gariban insanın ne suçu var. Bir yıldır kulak akıntısı çeken insanı muayene bile etmiyorlar. Çünkü parası yok." açıklamalarında bulundu.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu skandalın ardından bir hafta boyunca Kulak-Burun-Boğaz (KBB) ameliyatlarının yapılmayacağına dair karar alındı. KBB uzmanları, idarenin mobbingine maruz kaldıklarını, sözleşmelerine aykırı şekilde ilçelerde görevlendirildiklerini ve yaptıkları ameliyatların ücretinin faturalı bir şekilde vezneye yatırıldığını iddia ettiler. Serbesti.com.tr tarafından ulaşılan hastalar da doktorların aksine KBB bölümünde büyük bir rüşvet ağının oluştuğunu doğruladılar.

R.A. isimli bir hasta, estetik ameliyatı için hemşirelerin kamerasız alanlarda elden ücret aldığını belirtti ve KBB bölümünde ameliyat olduğunu ve kamerasız alanda ücreti hemşirelere ödediğini iddia etti.