Yaklaşık 6 gün önce beyin kanaması geçiren ve tedavi gören hasta, yanında bulunan refakatçisi ile birlikte taburcu olacağı gün doktor ve hemşireye saldırdı. Beyin Cerrahı Opr. Dr. Emre T. ve bir hemşire, saldırı sonucu yaralandı. 

Olay, hastane personeli ve sağlık camiasında büyük üzüntü yarattı.

Olayın Gelişimi

Edinilen bilgilere göre, olay şöyle gelişti: Beyin kanaması nedeniyle altı gündür tedavi gören hasta ve refakatçisi, taburcu olacakları gün odada dağınıklık yarattı. Hemşire, refakatçinin ayakkabılarıyla yatakta yattığını ve odanın dağınık olduğunu görünce, doktorun geleceğini ve odayı toparlamalarını istedi. Bu uyarı üzerine tartışma başladı ve hasta ile refakatçisi hemşireye saldırdı. Olay anında odaya giren Dr. Emre T. de saldırıya uğradı.

Güvenlik ve Polis Müdahalesi

Olay yerine gelen güvenlik görevlileri kavgayı ayırarak beyaz kod verdi. Kendilerini odaya kilitleyen hasta ve refakatçisi, gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Saldırı sonucunda dudağı yarılan doktora dikiş atıldı, hemşire ise ayakta tedavi edildi.

Dr. Fahrettin Ülkeroğlu Hastasının Saldırısına Uğradı Dr. Fahrettin Ülkeroğlu Hastasının Saldırısına Uğradı

Saldırganların Serbest Bırakılması ve Tepkiler

Taburcu olacak hasta ve refakatçisi, emniyete götürüldü ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu karar, sağlık camiasında cılız da olsa tepkilere neden oldu. Urfa'dan Karabük'e çalışmaya geldikleri öğrenilen saldırganların serbest bırakılması, birçok kişi tarafından eleştirildi.

Saldırıya uğrayan Dr. Emre T.'nin, psikolojisi bozulduğu için bir süre istirahat iznine ayrıldığı öğrenildi.