Maliyeti 10 bin lira ile 20 bin lira arasında değişen otogaz dönüşüm sistemi için işletmecilere yoğun randevu talepleri yağıyor. Araç sahipleri, otogaz dönüşümü ile hem çevreye duyarlı bir alternatif kullanmak hem de yakıt masraflarında önemli oranda tasarruf sağlamayı hedefliyor.

"Akaryakıt Fiyatlarındaki ÖTV Zammı, Araç Sahiplerini LPG Sistemine Yönlendirdi!"

Son dönemde akaryakıt fiyatlarına yapılan ÖTV zammı, araç sahiplerini alternatif yakıt çözümleri arayışına itti. Benzini ve motorini, litre fiyatlarındaki artışın ardından geride bırakan LPG, ekonomik avantajıyla dikkat çekiyor. Mazotun litre fiyatı 32 TL, benzinin ise 34 TL'yi aştığı bir dönemde, LPG bu rakamların oldukça altında kalmayı başarıyor.

LPG'li araçlar, son zamlarla beraber kilometrede sadece 1 lira 20 kuruş gibi ekonomik bir oranda yakıt tüketiyor. Benzinli araç sahipleri ise aynı mesafeyi 3 lira 30 kuruşa kadar çıkabilen yüksek bir maliyetle karşılıyor. Bu nedenle birçok sürücü, yakıt masraflarını azaltmak için LPG sistemi taktırmakta kararlı.

LPG sistemi taktırmanın maliyeti ne kadar?

Bir işletme sahibi benzin ve motorin fiyatlarındaki zamlardan sonra yaşanan durum hakkında "şu son zamlardan sonra bizde randevu sistemine döndük. Günde 8-10 araç geliyor eskiden 2-3 araç geliyordu. Ortalama 6 saat montaj süremiz var müşteri aracını sabah bırakıyor akşam alıyor" ifadelerini kullandı.

Benzinli bir araca LPG sistemi taktırmanın bedeli ise şu sıralar 10 ila 20 bin lira arasında değişiyor. Yani otogaz sisteminin masrafı ortalama 10 ila 20 bin kilometrede parasını amorti ediyor.

'ÇAREYİ ARACIMIZA LPG TAKTIRMAKTA BULDUK'

Aracına LPG sistemi taktırmaya gelenler de Show Haber'e yaptıkları açıklamalarında "12-13 lira otogaz şu anda. 35 lirayı geçti benzin ise. Çareyi burada bulduk ama iki gündür sıra bekliyoruz. Fiyat farkı var yarısı kadar 3'te 1 oranına falan geliyor ondan dolayı bizde aracımıza otogaz taktırmaya geldik bundan sonra böyle bineceğiz" ifadelerini kullandı.