Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

Başkan Beşel, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilirken, saldırıyı gerçekleştiren iki memur gözaltına alındı.

Olay, akşam saatlerinde ilçe merkezi Orta Mahalle'de bulunan Tonya Belediye Başkanlığı binasında meydana geldi. İddiaya göre, Belediye Başkanı Osman Beşel, belediyede görevli memurlar H.U. (63) ve H.K. (64) hakkında mesai saatine uymadıkları gerekçesiyle tutanak tuttu. 

Bu duruma tepki gösteren memurlar, Başkan Beşel'in makam odasına girerek tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine memurlardan biri Beşel'e kafa atarken, diğeri tokat attı. Olay, diğer belediye görevlilerinin araya girmesiyle son buldu ve memurlar makamdan uzaklaştırıldı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Başkan Beşel, götürüldüğü ilçe devlet hastanesinde tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Başkan Beşel, darp raporu alarak şikayetçi olurken, memurlar 'Kamu görevlisine hakaret', 'kamu malına zarar verme' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Saldırıya Tepkiler

Olayın ardından AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ve AK Parti Trabzon eski milletvekili Salih Cora, sosyal medya hesaplarından saldırıyı kınayan açıklamalarda bulundu.

- Sezgin Mumcu:

Tonya Belediye Başkanımız Sayın Osman Beşel'e makamında yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu saldırı aynı zamanda Tonya halkının iradesine saldırıdır. Saldırganların hukuk içerisinde hak ettikleri cezayı alması için ne gerekiyorsa yapacağız. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağım. Başkanımıza çok geçmiş olsun.

- Salih Cora:

Tonya Belediye Başkanımız Sn Osman Beşel'e makamında yapılan saldırıyı ve darp girişimini şiddetle kınıyorum. Bu saldırı ile milli irade ve halkımızın özgür iradesi hedef alınmıştır. Hiçbir tehdit, baskı ve şantaj bizi yolumuzdan geri döndüremeyecektir.