Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi: Vatandaşların Tahmini Yüzde 100! Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi: Vatandaşların Tahmini Yüzde 100!

2024 Bekçi Maaşları ile İlgili Güncel Gelişmeler

Bekçi maaşlarına zam yapılıp yapılmayacağı konusu, 2024 yılında bekçilerin ne kadar maaş alacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Sosyal medyada dolaşan iddialara göre, bekçi maaşlarının 48 bin TL olacağı konuşuluyor. 

Memurlar için refah payı hariç yüzde 49,25 oranında zam yapılmıştı. Peki, bekçi maaşlarına temmuz ayında ne kadar zam yapılacak? 2024 bekçi maaşları ne kadar olacak?

Bekçi Maaşlarına Zam Gelecek mi?

2023 yılının sonunda ortalama 24 bin TL olan bekçi maaşı, 2024 yılının başında 31 bin TL'ye çıkacak. Bu rakam, en düşük bekçi maaşı olarak kabul edilecek. 

Evli ve çocuklu bekçilerin maaşları ise 32 bin TL ile 34 bin TL arasında değişecek. Lise ve üniversite mezunu bekçilerin maaşları ise 33 bin TL ile 36 bin TL arasında olacak.

Bekçilerin Çalışma Düzeni

Yönetmeliklere göre, çarşı ve mahalle bekçilerinin haftalık çalışma süresi 40 saattir. Bu düzenlemeye göre, bekçiler haftada 6 gün boyunca 12 saat çalışmakta ve ardından bir gün izin yapmaktadırlar.

Sosyal Medyada Bekçi Maaşı İddiaları

Sosyal medyada dolaşan iddialara göre, bekçi maaşlarının 48 bin TL olacağı gündeme gelse de, bu konuda yetkililerden resmi bir açıklama yapılmadı. 

Temmuz ayında gelmesi beklenen %20 memur maaş zammı ile beraber en düşük bekçi maaşının 45.000 TL’nin üzerine çıkacağına aktaran Yeni Şafak, ortalama bekçi maaşının ise 48.000 TL civarında olmasının beklendiğini haberleştirirdi.