Türkiye’nin sayılı kalp merkezleri arasında gösterilen Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Kalp Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Bedri Albudak istifa dilekçesini yönetime sundu.

Gazi Yaşargil Çocuk Kalp Merkezi'nin başarılı sorumlusu Doç. Dr. Bedri Aldudak, son zamanlarda hastane yönetiminin hukuk dışı uygulamalarına karşı direndiği için yönettiği merkezin cezalandırılması girişiminde bulunulduğunu açıkladı. 2017 yılında faaliyete geçen merkezin kuruluşundan bu yana yöneticiliğini yapan ve 2021 yılında koordinatörlüğe atan Doç. Dr. Aldudak, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi tarafından baskı altına alındığı iddiaları üzerine istifa etti.

İstifa dilekçesini Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimliğine sunan Doç. Dr. Aldudak, "Son dönemlerde hastane yönetiminin hukuk dışı uygulamalarına karşı direndiği için yönettiği Çocuk Kalp Merkezi'nin cezalandırılması girişiminde bulunulduğunu" ifade etti.

2016 yılında dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüşüp desteklerini aldıktan sonra Mart 2017'de faaliyete geçen Gazi Yaşargil Çocuk Kalp Merkezi'nin kuruluşundan bu yana yöneticiliğini üstlendiğini belirten Aldudak,

“Merkezin 2021-5 sayılı genelde gereği ülkemizde ilk sırada tescil edilmesinin ardından Çocuk Kalp Merkezi Koordinatörü olarak atandım. Geçen yedi yıllık süre zarfında Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca ve merkezi Bakanlık bürokrasinin değerli destekleri ile Gazi Yaşargil Çocuk Kalp Merkezi, ülkemizde en çok itibar edilen birkaç merkez arasına girmeyi başardı. Ulusal ve uluslararası çok merkezli çalışmaların önemli bir üyesi haline geldi”

dedi.

Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi

Doç. Dr. Aldudak, Gazi Yaşargil Çocuk Kalp Merkezi'nin Türkiye'de çocuk kalp hizmetlerinin gelişimine öncülük eden bir rol üstlendiğine dikkat çekerek şunları belirtti:

“İlk kez düzenlenen 'Pediatrik Kardiyak Yoğun Bakım Çalıştayı'na öncülük ederek, üç derneğin katılımı ile peş peşe iki kez ev sahipliği yaptık. Merkez, saygın bilim insanları ile periyodik pediyatrik kardiyak girişim çalışmalarını yürütmekte ve Çocuk Kalp Merkezleri Bilim Komisyonu'nda iki dönemdir temsilci bulunmaktadır. Yapılan çalışmalar ile kısa sürede ihtiyaç duyulan akademik donanıma ulaşılan merkezde, kompleksite sınırı olmaksızın yılda bin civarında hastaya başarılı bir şekilde müdahale edilmektedir. Ankara'nın doğusunda kalıcı ve süregen tek çocuk kalp merkezi olması nedeniyle, Samsun-Mersin hattının doğusuna ilaveten Suriye'den de çok sayıda hasta kabul etmekteyiz.”

Son dönemde hastane yönetiminin hukuk dışı uygulamalarına karşı direnen ve yönettiği Çocuk Kalp Merkezi'nin cezalandırılması girişiminde bulunulduğunu ileri süren Doç. Dr. Bedri Aldudak, şu ifadeleri kullandı:

“Onlarca kez tutanak tutulmuş olmasına rağmen Kalp Merkezi Yoğun Bakım Lavabolarının her tarafında enfeksiyona davetiye çıkaracak şekilde sular akmaya devam etmektedir. Kateter odasına uzun zamandır bozuk olan saturasyon cihazı tamir edilmemekte veya yenilenmemektedir. Merkezde mevcut yan dal asistanlarının eğitimi için ihtiyaç duyulan poliklinik alanı oluşturulmamaktadır. Cerrahi birim sorumlusu üzerinden ekibin parçalanması doğrultusunda ağır baskı uygulanmaktadır. (Nihayet baskılara dayanamayıp istifa dilekçesi vermiştir) Ameliyathane içinde intra operatif TEE yapabilme kapasitesine sahip tek cihaza ve kateter odasında işlemi yönlendirmek için kullanılan, yüzlerce hasta verisinin yüklü olduğu cihaza el konulmuştur. (El koyma sırasında hasta verilerini güvenceye alma talebimiz red edilmiştir) Klinik sekreteri ve sağlık hizmetleri sorumlusu defalarca başhekim yardımcılığı makamına çağrılarak, tehdide ve hakarete maruz bırakılmışlardır.”