Bu durum, İl Sağlık Müdürlüğü'nün bilinçli ve organize bir şekilde gerçekleştirdiği adımlarla, genel müdürlükteki bağlantılarıyla ilişkili olduğu iddialarını beraberinde getirmiştir. Yerel basında da bu gelişmeler gündemde önemli bir yer tutmaktadır.

Bingöl Online haberinde şu ifadeler yer aldı: Üç yıl önce Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine atanan ve mali disiplin, personel yönetimi ve yeni cihaz alımları ile doktor atamalarındaki başarısıyla dikkat çeken Uzm. Dr. Ramazan Gengörü, AK Parti'den aday adayı olabilmek için istifa etti. Başhekim Yardımcısı Çağatay Arif Özkaya, Başhekimlik görevine vekalet etmektedir.

KADROSUNU BİNGÖL'E ALDI AMA GÖREVE DÖNEMEDİ!

Edinilen bilgiye göre; adaylık süreciyle birlikte kadrosunun bulunduğu Rize'ye giden ve kadrosunu Bingöl'e aldıran Başhekim Gengörü, birçok kamu görevlisinin görevine döndüğü süreçte Başhekimlik görevine dönemedi.

Sağlık Bakanlığı'na sunulmak üzere yazdığı dilekçesi bir süre Bingöl'de sumen altı edildiği öğrenilen Gengörü, daha sonra Bakanlığa ulaştırılan dilekçesine bir türlü yanıt alamadı.

SİYASİ DEĞİL, BÜROKRATİK ENGELLEME İDDİASI

Yaklaşık bir aydır görevine dönemeyen Başhekim Ramazan Gengörü'nün yaşadığı sorundan siyasilerin haberdar olmadığı, sorunun yerelde bazı bürokratlardan ve medikal firmaları ile genel müdürlük bağlantılarından kaynaklandığı iddia ediliyor.

Bazı ihalelere geçit vermemesi ve kamu kaynaklarının firmalara peşkeş çekilmesine engel koymasıyla bilinen Gengörü'nün yıldırma politikalarıyla görevden el çektirilmesi için seçim sürecinin de fırsat bilinip doğan boşluktan yararlanılarak yerine yeni bir ismin atanması için yoğun bir çaba gösterildiği de iddialar arasında.

SİYASİLERDEN AYRI, YENİ BİR DİZAYN GİRİŞİMİ

Sağlık Bakanlığı'ndan yerele uzanan ilişki ağının bir diğer hedefinin ise ildeki siyasilerin baypas edilerek İl Müdürlüğü üzerinden yeni sözleşme döneminde istenilen kadroların kurulması, bazı isimlerin korunarak yerinde tutulması ve değişim istenen noktalar için “Bakanlık istemiyor” denilerek önceden planlanan isimlerin atamasının planlandığı da güçlü iddiaların başında geliyor.

Ancak siyasilerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi kurmasının ardından sağlık camiasında tepeden tırnağa köklü bir değişime gideceği, yeni isimlerden oluşacak güçlü bir kadroyla sağlık hizmetlerinde yeni bir sayfa açacağı da vurgulanıyor.

Öte yandan konuyla ilgili görüşlerine başvurmak için aranan Başhekim Gengörü, konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi.