KBB Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Akdağ, yaklaşık 4 yıldır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin başhekimlik görevini yürütüyordu. Ancak son günlerde sürpriz bir gelişme yaşandı ve Akdağ'ın istifası kamuoyunu şaşırttı. İstifanın ardında yatan neden, Akdağ'ın Rektör Mehmet Karakoç ile yaşadığı anlaşmazlık olarak iddia ediliyor.

Prof. Dr. Mehmet Akdağ, Amida Haber'e yaptığı açıklamada istifasını doğruladı. Akdağ, rektörle yaşadığı anlaşmazlığı ve mobbing iddialarını gündeme getirerek işini yapamaz hale geldiğini ve projelerinin engellendiğini ifade etti.

Bu ani istifanın ardından, hastanenin yeni başhekiminin kim olacağı ve Akdağ'ın yerine kimin atanacağı merak konusu oldu.

Mehmet Akdağ kimdir?

Diyarbakır’ın Dicle ilçesi doğumlu olan Mehmet Akdağ 1987-93 yılları arasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamladı. Akdağ, 1994-98 yılları arasında ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde uzmanlık eğitimi aldı. 2020 yılında Dicle Üniversitesi Hastanesine Başhekim olarak atanan Akdağ, hem yöneticilik, hem öğretim üyeliği, hem de cerrahi olarak ameliyatlar yapıyordu.