SES Elazığ Şubesi tarafından yapılan basın açıklamada, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimin, 2 hemşirenin görev yerini sebepsiz yere değiştirmesi hakkında açıklama yaptı.

Elazığ SES Şubesi, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi başhekiminin kendi akademik çalışmaları için gönüllü katılım talebinde bulunmadan dayattığı angaryaya karşı çıkan 2 hemşirenin görev yerini değiştirerek cezalandırdığını açıkladı.

Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde görev yapan biri SES üyesi, diğeri Sağlık Sen üyesi iki hemşirenin yer değişikliği sebebiyle başhekim ile görüşmek istenildiği belirtilen. Açıklamada; “Başhekimden 06 Mart tarihinde görüşme talebinde bulunduk, sekreteri bize dönüş yapacağını söylemiş ancak bir hafta geçmesine rağmen başhekimlikten bize bir dönüş olmamıştır. Başhekimlikten görüşme talebimize bir dönüş olmadığından bu açıklamayı yapmak zorunluluk haline gelmiştir” denildi.

“ANGARYAYA KARŞI ÇIKAN HEMŞİRELER CEZALANDIRILDI”

 Ruh Sağlığı Hastanesi başhekiminin kendi özel akademik çalışması nedeniyle 40 hastane çalışanına, poliklinik girişi yaptırmadan, bilimsel çalışma yaptığına dair hiçbir yazı yazmadan ve en önemlisi birimde çalışanlardan gönüllü katılım talebinde bulunmadan EEG çekimi yapmayı dayattığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi; “İşyükünü artıran angarya işler nedeniyle EEG biriminde çalışan iki hemşire itiraz etmişlerdir. İtiraz etmeleri üzerine başhekim tarafından birimde çalışan iki hemşirenin yerleri değiştirilmiştir. EEG birimine başka hemşireler görevlendirilmiş ve akademik çalışmanın EEG çekimleri bu hemşirelere yaptırılmıştır.”

“AKADEMİK ÇALIŞMADA GÖNÜLLÜLÜK ESASTIR”

Akademik çalışmaların mevzuatının gayet açık olduğu ve gönüllülük esasına dayandığına dikkat çekilen açıklamada; “Yine Anayasa’da zorla çalıştırma ve angarya yasaklanmıştır. Ayrıca hastane girişi yapılmadan EEG çekimleri yapılmış  devlet olanakları kişisel işlerde kullanılmıştır. Başhekim,  akademik çalışması nedeniyle statüsünü kullanarak çalışanlara EEG çekimini dayatmış, itiraz eden çalışanları da görev yeri değişikliği yaparak cezalandırmıştır. Bu keyfi ve hukuksuz görevlendirmelerin takipçisi olacağımızı ve gerekli hukuksal mücadelemizi de vereceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.” denildi.