Büyük bölümü iş ve gelir güvencesi olmaksızın çalışan ve iş yükü ile çalışma koşulları her geçen gün daha da ağırlaşan hekimler, Ocak 2022’de açıklanan yüzde 48’lik resmi enflasyon oranı altında zam aldı.Kamu hastanesinde çalışan bir hekime ocak ayından bu yana açlık sınırında maaş ödeniyor.

Sağlık çalışanları, özlük haklarının iyileştirilmesi ve ücretsiz sağlık hizmeti için greve gidiyor. Artan hayat pahalılığı karşısında bir hekim ise ekonomik durumunu espirili bir dille gözler önüne serdi.

Coşkun Ümit isimli bir hekim, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kapadokya’daki bir baloncu ile meslektaşı arasında geçen diyaloğa yer verdi.

İşte o paylaşım:

“Kapadokya'daki baloncuları herkes bilir.Fiyatı kişi başı 200 Euro. "Çok pahalı benim gücüm yetmez" deyince görevli: "Doktor bey bazen müşteri az oluyor balon sepeti rüzgardan sallanmasın diye kum torbası koyuyoruz.Kum torbası yerine sizi bindirir para almayız" dedi. Çok sevindim.

Tweet burada paylaşılmadan önce olayı bizzat yaşayan Kapadokya Bölgesinde iş yeri hekimliği yapan Doktor Muzaffer Evli hocamızdan bizzat telefon ile aranarak müsaade alınmıştır.”

Editör: Haber Merkezi