Sağlık personellerinin gece gündüz demeden tuttuğu nöbetlere ait ücretler 2 – 3 aylık gecikmelerle ödenmeye devam ediliyor. Şubat ayına ait teşvik ödeme ile fazla mesai ve teşvik ücretleri Nisan ayına gelinmesine rağmen hala hesaplara yatırılmadı.

Sağlık Bakanlığı hastanelere göndermesi gereken ödenekleri zamanında yatırmaması nöbet ücretleri başta olmak üzere fazla mesai ücretlerinde sıkıntı yaşanıyor. Sağlık personelinin nöbet parasını ne zaman alacağını dahi bilmediği bir dönemi Bakan Koca yönetiminde yaşıyor.

Alın terlerinin karşılığını ne zaman yatıracaksınız? sorularına net tarih veremeyen idarecilerle sağlık personeli karşı karşıya gelmeye devam ediyorlar.

Pandeminin kahramanlarının deprem bölgesi 11 ilde gönüllü olarak gittikleri görevler ile hasta yoğunluğunun iyice artması düşünüldüğünde sahada yaşanan ücret sıkıntısı çalışanları mağdur ediyor.

SAĞLIKTA TEŞVİK ÖDEMELERİ HER AY NEDEN GEÇ YATAR?

Sağlık Kurumlarında teşvik ödemeleri adı altında yapılan ek ödemeler ve fazla mesai ücretleri her ay geç ödenmeye devam ediliyor. Sağlık çalışanları ise ne zaman, neye göre ve ne kadar yatırılacağı bile belli olmayan ödeme kalemlerini, emeğinin karşılığı Bakanlıktan gelecek talimat, maliyeden gelecek para ve yöneticinin inisiyatifine bağlı olamaz.

İşte tam da bu yüzden sağlık çalışanları her ay yatıp yatmayacağı ve ne kadar yatacağı belirsiz ödemeler yerine emeğinin karşılığı olan hakkını TEK KALEM MAAŞ olarak almak istiyor.

"Ödemelerimiz gecikti, borçlarımızı zamanında yatıramadık... Televizyonlarda ve sendika başkanları sosyal medyalarında sabit ek ödeme zammı gibi şov yapılırken, hak ettiğimiz parayı almak için neredeyse el açar duruma geldik. " şeklinde whatsapp ihbat hattımıza mesajlar gelmeye devam ediyor.

2023 Şubat ayına ait nöbet paraları ve fazla mesai ödemelerinin geciktirilmesi hukuken de ciddi problem oluşturduğu değerlendirilirken, sağlık personellerinin hak ettikleri ücretlerinin acilen ödenmesi bekleniyor.

Hemşire Fazla Mesai Ücreti Ne Kadar?

Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde nöbet tutulan günün ertesi günü personele izin verilememesi durumunda, izinle karşılanamayan nöbet ya da fazla mesai süreleri için fazla mesai ücreti ödenmektedir. 2023 yılı ocak zamlarıyla beraber normal birimlerde lise mezunu hemşirenin tuttuğu fazla mesainin saatlik ücreti 46,55 TL olarak belirlendi. Hemşire Fazla Mesai Ücreti hakkında daha detaylı bilgiye "Hemşire Fazla Mesai Ücreti Ne Kadar? 2023 Hemşire Nöbet Ücreti Kaç Lira?" başlıklı haberimizi inceleyerek sahip olabilirsiniz.

Editör: Güler Sağlam