İlk olarak, MHP ve Cumhur İttifakı'nın diğer bileşenleriyle yapılan seçim iş birliği görüşmeleri önemli bir süreç olarak devam ediyor. Bu görüşmeler, ittifakın güçlenmesi ve seçim sonuçlarının daha etkili olabilmesi amacıyla gerçekleştiriliyor. Yerel seçimlerde ittifakın stratejik bir önemi bulunuyor ve bu doğrultuda görüşmeler titizlikle sürdürülüyor.

SUT Fiyatları Arttı: Teşvik Ek Ödeme Artabilir SUT Fiyatları Arttı: Teşvik Ek Ödeme Artabilir

İkinci olarak, seçim kampanyası ve aday profilleri üzerine çalışmalar devam ediyor. Her il ve ilçe için belirlenen adaylar, yerel ihtiyaçlara ve seçmen beklentilerine uygun olacak şekilde seçiliyor. Ayrıca, il-ilçe bazlı anketler de kullanılarak seçim stratejileri belirleniyor.

Bu çerçevede yerel seçim hazırlıkları devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın adaylık iddiaları artık gündemde yer almıyor. 

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; AK Parti'de bütün bu başlıkların yanı sıra Strateji Kurulunun toplantılarının gündemini ağırlıklı olarak İstanbul oluşturmaya başladı. İstanbul için ayrı bir ekibin çalıştığı AK Parti'de kampanyanın içeriği de belli olmaya başladı. Bu çerçevede yerel seçimlerde başta olmak İstanbul olmak üzere CHP'nin yönettiği belediyelerde AK Parti'nin 'Marka belediyeciliğine' vurgu yapılacak; beş yıllık vizyoner projeler ortaya konulacak.

Yerel seçim hazırlıkları ile ilgili olarak AK Parti kaynakları "İstanbul başta olmak üzere, tüm Türkiye'de genel olarak hayat standardını artıracak, vatandaşın mutluluğuna katkı verecek adaylar ortaya çıkacak. Bir anlamda 'Ekol belediyeciliği, marka belediyeciliği' anlayışı ile hareket edilecek. CHP'nin belediyelerinde böyle bir durum yok. Bu sebeple kampanyanın belli bir bölümünde CHP belediyelerinin negatif yönleri işlenecek" dedi.

"GÖREVİNİN BAŞINDA KALMASI DAHA DOĞRU"

AK Parti'de İstanbul'a gösterilecek aday konusunda ise henüz Cumhurbaşkanı ile bir değerlendirme yapılmadı. Ancak, kulislerde eski bakanlardan İstanbul Milletvekili Murat Kurum'un adı giderek ön plana çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul adayı olarak kulislerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın adı ortaya atılmıştı. Ancak hem Yerlikaya'nın hem de parti yönetiminin bu duruma sıcak bakmadığı belirtiliyor. Yerlikaya'nın adaylık düşüncesinin olmadığını parti yönetimine ilettiği de iddia ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile ilgili 'adaylık iddiaları' ise artık gündemden kalkmış durumda.Koca'nın adı kulislerde konuşulmaya başlayınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Koca'nın 'Görevinin başında kalmasının' daha doğru olacağını söylediği ifade ediliyor. İstanbul'a yönelik yapılan anketlerde de Murat Kurum isminin giderek daha ön plana çıktığı ifade ediliyor.

5 İLDE MHP ADAYI GÖSTERİLEBİLİR

Öte yandan AK Parti ve MHP arasında yürütülen seçim iş birliği çalışmalarında da belli bir yol alındığı öğrenildi. AK Parti kurmayları, Osmaniye, Manisa, Muğla, Mersin, Aydın ve Adana gibi illerde MHP'nin adayı desteklenmesinin yüksek ihtimal olduğunu dile getiriyor. MHP ile yürütülen görüşmeler, ilçeler de dahil olmak üzere, mevcut belediye başkanlarının performansları, vatandaştaki karşılıkları, değişime ihtiyaç olup olmadığı gibi başlıklar ele alınıyor.