Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında toplanan Kabine toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın mensuplarına Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel acil durum ilan ettiği maymun çiçeği virüsü ile ilgili son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Döner Sermaye Yönetmeliği 15 Ağustos'da

Bakan Koca gazetecilere yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının döner sermaye yönetmeliğine ilişkin yönetmeliğin 15 Ağustos 2022 tarihinde devrede olacağını söyledi.

Yöentmelik Hakkında Bilgi Verdi

Maymun çiçeği virüsü ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Koca’nın gündeminde sağlık çalışanlarının özlük haklarına yönelik iyileştirmeler de vardı. Koca yönetmelikle ilgili yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Döner Sermaye Yönetmeliği Taslak Halini Kurumlara Gönderdik

Yeni bir yönetmelik hazırladıklarını belirten Bakan Koca, yönetmelikte adaleti temin etmeye, emeğin karşılığını vermeye odaklandıklarını söyleyerek yönetmeliğin taslak halini ilgili kurumların görüşlerine açıldığını aktardı.

15 Ağustos‘ta yönetmeliğin devreye gireceğini söyleyen Sağlık Bakanı Koca “hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti ile sorunlar daha kolay çözülecek” dedi.

“5 MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ HASTASI TESPİT EDİLDİ”

"Şu ana kadar ülkemizde 5 maymun çiçeği virüsü hastası tespit edildi. Bu 5 hastaya filyasyon yapıldı ve yakın çevresi izole edildi. 4 hastamız tamamen iyileşti ve taburcu edildi. 1 hastamız ise izolasyonda. Sağlık durumları iyi, hiç bir sorun yok. Ülkemizde sık görülmemesinin temel nedeni, kapalı ortamda çok yakın ve uzun süreli temasla bulaşmasıdır. Ülkemiz açısından bir endemi ya da küresel anlamda bir pandemi riski taşımamaktadır."

Koronavirüs salgınıyla ilgili Koca, Omicron'un daha bulaşıcı olduğunu ancak ilk varyantlara göre hastalarda daha hafif seyrettiğini belirterek, "Hatırlatma dozlarının yapılmasını şiddetle öneriyorum. Ayrıca özellikle ileri yaştaki vatandaşlarımızı mutlaka korumalıyız" diye konuştu.