Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı

Bakan Koca, bugün yapılan bütçe görüşmelerinde konuyla ilgili eleştirilere yanıt vererek, yaptığı açıklamadan ötürü özür dilemesi gerektiği yönündeki taleplere karşı net bir duruş sergiledi. Koca, "Özür dilemem gereken bir durum yok. Yaptığım açıklama açıktı ve amacını anlamayanlar olmuş olabilir." şeklinde konuştu.

Bakanın bu açıklaması, söz konusu konuşma nedeniyle oluşan eleştirilere ve tepkilere karşı bir geri adım atılmayacağını gösterdi.

"Özür dilemekten çekinecek biri değilim"

Koca, "Komisyonda yapılan para hareketi için meslektaşlarıma bir açıklama borcum var. Ben özür dilemekten çekinecek biri değilim. Hepiniz bunu gayet iyi biliyorsunuz. Burada özür dilemem gereken bir durum yok." diye konuştu.

"Sözüm, Katar, Dubai ve Kuveyt gibi ülkelere gidenler içindi"

"Ancak meslektaşlarımıza bir açıklama borcum var" diyen Koca, "Benim kastım gelişmiş ülkelere yani İngiltere, Almanya gibi ülkelere gelişmişlikleri sebebiyle gidilmesi değildi. En çok hekim giden ülkeler hangileri biliyor muyuz? Katar, Dubai ve Kuveyt. Bu ülkeler içindi. Bu ülkelerin yüksek maaş dışında benim göremediğim, gelişmiş ülkelerden üstün bir tarafı mı var? Varsa buyrun söyleyin. Yine de kastımı yanlış anlayarak kırdığım bir meslektaşım varsa onlardan da özür dilerim."