Bakan Koca, virüs kaynaklı rahatsızlıkların çoğunun istirahat ve semptomatik tedaviyle iyileşebileceğini ifade ederken, bağışıklık sistemi baskılanmış veya risk grubundaki kişilerin gribal semptomları taşıyan enfeksiyonları ciddiye alması gerektiğini vurguladı.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Aziz Ahmet Surel de mevsimsel olarak her yıl olduğu gibi üst solunum yolu enfeksiyonları kaynaklı yoğunluğun yaşandığını belirtti. Hastane kapasitesinin bu yoğunluğu karşılayabildiğini ifade eden Dr. Surel, üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvuran hastalarda artış gözlendiğini söyledi.

Dr. Surel, semptomatik tedavi ve istirahatle iyileşen hastaların yanı sıra yaşlı veya bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin bu enfeksiyonları ciddiye alması gerektiğini vurgulayarak, hastaların sağlık kuruluşlarına başvurarak profesyonel yardım almalarının önemine dikkat çekti.

Ambulans ve Otomobil Çarpıştı: 6 Yaralı Ambulans ve Otomobil Çarpıştı: 6 Yaralı

Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı alınacak basit önlemlerin, genel sağlığın korunmasında etkili olabileceğini hatırlatan sağlık otoriteleri, vatandaşları hastalıklara karşı duyarlı olmaya ve tedbirleri ihmal etmemeye davet ediyor.